iunie 2012
Festivalul TIFF 2012
Sequence initiated: launch! Nu numai Clujul s-a îmbrăcat în straie de sărbătoare, ci şi oamenii de peste tot, clujeni, adiacent-clujeni sau veniţi de oriunde. Atmosfera este deschisă, primitoare, vremea nu este ea cea mai fericită, însă parcă totul se compensează printr-o şi mai mare familiaritate pe care o observi în fieşce locuşor pierdut prin oraş. Există o cultură a bucuriei, a stării de bine în Cluj, şi am observat-o potenţată cu ocazia acestui festival ce îi aduce pe oameni mai aproape unii de ceilalţi.

Ediţia 2012 aduce cu sine câteva proiecte pe care le aştept cu nesaţ, printre ele "10 (+2) pentru FILM" şi "Transilvania Talent Lab". De asemenea, aştept cu sufletul strâns de bucurie concertele Nils Petter Molvær Trio, Baba Zula, Laibach, printre altele.

Oferta de filme, nu cred că mai este cazul să o spun, este extrem de bogată. Alături de multe altele, în 2012 avem parte de un focus Stanley Kubrick pentru cei (categorie în care mă aflu şi eu) care trebuie să îşi reîmprospăteze colecţia de filme kubrickiene şi să o îmbogăţească. Am fost extrem de încântată răsfoind programul şi observând toate aceste filme pe care îmi doream să le văd pe marele ecran şi care mi-au scăpat printre degete până acum.

Afişele de promovare a acestei ediţii sunt foarte inspirate, dacă mă întrebaţi pe mine. Sunt ieşite din tiparele de care m-am săturat, fiind precum spiritul ardelenesc, domol şi aşezat.

Urmează ziua a doua de TIFF, începută cu un soare îmbietor ce stârneşte dorinţa de a ieşi şi a te integra din nou în lumea creată aici, în acest spaţiu uman cu poveşti scrise şi nescrise, în aşteptarea a ce va urma. De voi muri mâncând atâtea filme, nu ştiu, ce ştiu e că după moarte există înviere, deci nu mă îngrijorez prea mult.


0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus