iunie 2012
Green Hours International Jazz Fest, 2012
Green Hours 22 jazz-café se bucură să aducă la cunoştinţa iubitorilor de muzică organizarea celei de a 4-a ediţii a Green Hours INTERNATIONAL JAZZ Fest (GHIJFest), care va avea loc în perioada 1 - 4 iunie 2012, în Grădina GREEN a clubului de jazz şi teatru din Calea Victoriei 120, Bucureşti.

Green Hours INTERNATIONAL JAZZ Fest este o manifestare culturală independentă iniţiată în mai 2008 ca prim festival internaţional al unui club din România. Următoarele două ediţii ale evenimentului au avut loc în mai 2010, respectiv mai 2011 şi au însemnat un număr de cîte 8 concerte (a unor foarte valoroase grupuri de muzicieni străini şi români) desfăşurate în Grădina Green Hours de-a lungul a 4 zile.

GHIJFest - 2012 este urmarea firească a activităţii de aproape 19 ani a Green Hours 22 jazz-cafe - cel mai vechi club din România - a succesului celor peste 3000 de concerte şi evenimente muzicale outdoor şi indoor organizate la adresa din Calea Victoriei 120 şi în alte locaţii din ţară şi din străinătate şi se bazează pe ideea oportunităţii de a celebra jazz-ul printr-un festival inedit, (re)aducîndu-l în spaţiul în care s-a născut: în cluburi.

În ediţia din 2012 a festivalului vor fi prezentate în Grădina GREEN cele mai noi proiecte ale unor muzicieni de primă mărime din lumea jazz-ului european. În configuraţia grupurilor străine se regăsesc artişti provenind din Norvegia, Polonia, Danemarca, Marea Britanie şi Suedia. Este vorba, printre alţii, de NILS PETTER MOLVAER, JASPER HØIBY, Fraţii KAPSA etc. O menţiune specială privind concertul solo al tînărului ghitarist norvegian STIAN WESTERHUS, al cărui performance va încheia festivalul, ca o asumare a GHIJFest în sensul deschiderii şi spre jazz-ul experimental, încă prea puţin apreciat sau măcar încercat de publicul românesc. Evenimentul Stian Westerhus este realizat în colaborare cu Sâmbăta Sonoră.

În premieră în această ediţie, vor sosi în Bucureşti - cu sprijinul ICR New York - 3 importanţi programatori newyorkezi de jazz, electro-jazz şi world music, interesaţi îndeosebi de evoluţia şi performance-urile grupurilor româneşti din festival, de "piaţa" muzicală românească în general. Vor avea ocazia să îi urmărească, printre alte nume mai mult decît reprezentative, pe Sorin Romanescu, Marta Hristea, Raul Kuşak, Luiza Zan, Vlaicu Golcea, Mario Florescu etc...Toţi cu proiecte originale, gîndite sau regîndite special pentru GHIJFest - 2012.

Prezentator al ediţiei a 4-a a Green Hours International Jazz Fest: Andi Moisescu

Iată programul festivalului:

Vineri 1 iunie 2012, ora 19
1. SEBASTIAN BURNECI, SORIN ROMANESCU & CARMELO GRACEFFA (RO / IT) -"3 is a good number"
2. CONTEMPORARY NOISE Sextet (PL) - "Ghost Writer's Joke"

Sîmbătă 2 iunie 2012, ora 19
3. LUIZA ZAN & SORIN ROMANESCU - "Mahala"
4. NILS PETTER MOLVAER Trio (NO) - "Baboon Moon

Duminică 3 iunie 2012, ora 19
MARIO and the TEACHERS - "Balcan Tree"
PHRONESIS (DK/UK/SE) - "Walking Dark"

Luni 4 iunie 2012, ora 19
VLAICU GOLCEA & MARTA HRISTEA feat. RAUL KUŞAK & DANIEL IVAŞCU - "Spitalul_Amorului.ro" (Anton Pann's music reshaped)
STIAN WESTERHUS (NO) - solo guitar project

Două importante concerte "de încălzire" a publicului bucureştean au fost organizate în avanpremiera ediţiei a 4-a a GHIJFest:
Warm-up 1 (19 mai 2012) - Yair Dalal, Erez Monk & Trei Parale (IL/RO) / A Fusion Project
Warm-up 2 (26 mai 2012) - iordache (RO) / Lansare LP (vinil) One Life Left

Ca o continuare firească a concertelor de club din fiecare seară, după terminarea programului efectiv, vor avea loc în underground-ul clubului Green Hours, sub numele After-Garden-JAM cîte un mini-recital susţinut de grupuri în special tinere, în ideea reprezentării paletei largi a jazz-ului şi world music-ului din ţara noastră. Intrarea va fi liberă! După aceste seturi: Jam Sessions! La dispoziţia participanţilor va exista în indoor-ul Green Hours backline-ul necesar, un set de tobe şi un pian electric.. Coordonatorul serilor/nopţilor de After-Garden-JAM va fi tînărul muzician, student al Conservatorului din Bucureşti, Adrian Neacşu.

... jazz, relaxare, artă, eco, independenţă, tineri, valoare, internaţional, prietenie, grădină, boemă, Green Hours, multi-cultural, outdoor, live-music, urban, Salvaţi Bucureştiul... Acestea ar fi "tag-urile" ediţiei a 4-a a GHIJFest.

Important:

Accesul în Grădina GREEN se va face pe bază de brăţări (abonament sau zilnice), ce se pot procura la sediul clubului Green Hours din Calea Victoriei 120, după cum urmează:

abonament-brăţară pentru toate cele 4 seri - 135 lei
vineri 1 iunie 2012 (ziua I) - 45 lei
sîmbătă 2 iunie 2012 (ziua a II-a) - 70 lei
duminică 3 iunie 2012 (ziua a III-a) - 50 lei
luni 4 iunie 2012 (ziua a IV-a) - 40 lei

Deoarece spaţiul este limitat şi dorim să dăm posibilitatea unui număr cît mai mare de iubitori ai muzicii să asiste la concerte, Grădina GREEN nu va fi dotată cu mese - decît strict pentru partenerii festivalului. La dispoziţia publicului vor exista scaune ce vor putea fi ocupate în ordinea sosirii, fără posibilitatea rezervării. Aşa cum cunosc deja fidelii clubului, vor exista pregătite şi numeroase scăunele, perne si perniţe...

În fiecare seară de festival, intrarea se va face începînd cu ora 18:00.
Primul concert al fiecărei seri va începe efectiv între orele 19.00 - 19.30.

"Green Hours INTERNATIONAL JAZZ Fest este organizat de clubul Green Hours în absolută independenţă, iar intenţia noastră este ca, în grădina relaxată şi boemă a unuia dintre cele mai prestigioase cluburi de jazz din România, să construim pe termen lung un festival independent de "clasă internaţională".
Credem că evenimentul eminamente cultural GHIJFest a devenit deja un reper anual în peisajul cultural şi artistic bucureştean." (Voicu Rădescu)

COPRODUCĂTOR GHIJFest - ediţia a 4-a: TVR
PARTENERI GHIJFest - ediţia a 4-a: JAZZ.RO, Institutul Polonez, Ambasada Norvegiei, Ambasada Danemarcei, TIFF, Green Sound Team, Sâmbăta Sonoră şi, nu în ultimă instanţă, Asociaţia Salvaţi Bucureştiul.
SPONSORI GHIJFest - ediţia a 4-a: Ciuc Premium, XTB, Golden Tulip Victoria Bucharest.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus