iulie 2012
EUROPAfest 2012
După succesul înregistrat cu primul eveniment PROMS Music Crossover - East-West Connections, o producţie inedită care combină jazz-ul cu muzica clasică, ce s-a derulat în perioada 26-30.06.2012 în România şi Rep. Moldova, EUROPAfest Tour 2012 continuă seria evenimentelor cu Summer Academy - Sinaia Masterclass, în perioada 20 iulie - 1 august 2012.
 
Directorul muzical al evenimentului, Prof. Constantin Şerban, Director Artistic al European Music Academy şi Concert-maestru al Orchestrei Naţionale "Pays de la Loire" a gândit un program variat, care să ofere tinerilor muzicieni posibilitatea de studii avansate şi performanţă intensivă, iar publicului larg concerte de ţinută într-una dintre cele mai frumoase destinaţii turistice ale României, oraşul de la poalele munţilor Bucegi.
 
În cadrul Summer Academy / Sinaia Masterclass participă 45 muzicieni din 6 ţări: Belgia, Serbia, Irlanda, Germania, Franţa, România, între aceştia numărându-se şi concurenţi din cadrul Jeunesses International Music Competition 2012: Mairead Hickey / Irlanda câştigătoarea Premiului I la categoria 14-18 ani, François Marat, Kylian Cordouan, Guillaume Bonis / Franţa, Andrei Mamara şi Helena Laura Iacob - România.

 

Atelierele de lucru şi maser-classes se desfăşoară sub conducerea unor profesori de renume de la Conservatorul din Nantes, Universitatea de Muzica din Cork, Conservatorul Regal din Bruxelles, Hochschule fur Musik Koln, Conservatorul din Lille, Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti.
 
Agenda concertelor:
 20 iulie 2012 | 20:00 - Vă place Brahms?
 23 iulie 2012 | 20:00 - Concertul profesorilor. În program: M. Ravel, R. Strauss, F. Mendelssohn
 28 iulie 2012 | 18:00 - Concert "Youth Talents"
 29 iulie 2012 | 18:00 - Concert "Youth Talents"
 30 iulie 2012 | 18:00 - Concert final 
Săli: Sala Casino, Centrul Cultural "Carmen Sylva", grădina Castelului Peleş
 
De mai bine de 10 ani, sub tutela jmEvents, publicul consumator de muzică bună este invitat să se bucure de evenimente de calitate. Din vară şi până la sfârşitul toamnei, seria de producţii propuse de EUROPAfest Tour aduce concerte de excepţie într-o ambianţă potrivită cu vacanţa, dar şi cu tumultul marilor oraşe.
 
Luigi Gageos, directorul EUROPAfest Tour vă invită la concertele din cadrul Summer Academy / Sinaia Masterclass, dar şi la următoarele evenimente programate pentru perioada octombrie-noiembrie 2012, constând în concerte de jazz şi blues cu trupe de excepţie din Europa.
  
Informaţii suplimentare: [email protected]www.jmEvents.ro
http://www.facebook.com/EUROPAfest.Bucharest

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus