iulie 2012
Stufstock 2012
Stufstock 10 completează line-up-ul celei de-a 10-a ediţii a festivalului. Pe lângă numele deja confirmate, se adaugă ALTERNOSFERA, BYRON, nume solicitate de publicul Stufstock. În acest an, organizatorii oferă şansa pentru 2 trupe newcomers de a cânta în deschiderea concertelor The Subways, Dub Incorporation şi Dubioza Kolektiv. Trupele vor fi alese prin votul publicului. Pentru ediţia aniversară, Stufstock 10 promite 168 de ore de aventură, distracţii pe plajă, cultură şi nu în ultimul rând, muzică de cea mai bună calitate. Totul se va desfăşura pe plaja de nord a staţiunii Vama Veche, între 23-29 iulie 2012.

Vineri (27 iulie 2012)
Butterflies in My Stomach
byron
East Roots
Gândul Mâţei
Dubioza Kolektiv
Dub Incorporation

Sâmbătă (28 iulie 2012)
Blue Pulse
Trooper Vendetta
Coma
E.M.I.L.
Alternosfera
The Subways

Surprizele pregătite de Stufstock 10 nu se opresc aici. Pentru a completa atmosfera de zile mari din cadrul festivalului, organizatorii au pregătit un program special  pentru cele 7 zile de desfăşurare, multe dintre ele fiind premiere pentru Stufstock.

***

Două locuri disponibile pentru trupele care vor cânta în deschiderea headlinerilor!
Odată cu ediţia aniversară, Stufstock 10 rebranduieşte conceptul de Newcomers Stage. Acum, Stufstock oferă posibilitatea pentru două trupe newcomers de a urca pe scena Stufstock 10, în deschiderea concertelor din 27 şi 28 iulie 2012. Doritorii pot trimite o poză a trupei, cu un link unde pot fi ascultate melodiile (youtube, vimeo, etc.) la [email protected]. Stufstock va crea un album special pe pagina de FB a festivalului, unde prietenii Stufstock si ai trupelor inscrise pot vota. Numărul de like-uri, cumulate cu numărul de commenturi vor alege câştigătorii. Proporţionalitatea în alegerea finaliştilor va fi de 50% vot public + 50 % echipa Stufstock.

***

ALTERNOSFERA - originară din Republica Moldova, trupa a fost înfiinţată în 1998, genul adoptat de băieţi fiind o combinaţie între rock alternativ şi diferite alte influenţe. După numeroase încercări şi experimentări de stil, Alternosfera a rămas fidelă stilului care i-a consacrat, adică rock alternativ. Primul album a fost lansat în 2011, sub numele de "Oraşul 511", denumirea provenind chiar de la numărul garajului unde trupa îşi desfăşura repetiţiile. Al doilea album "Visători cu plumb în ochi sau ultima scrisoare pentru femeia nordică", album-statement pentru trupa Alternosfera care a încercat în acest fel să pună punct romantismului din creaţiile proprii.

BYRON - Înfiinţaţi în 2006, byron sunt o trupă de rock alternativ, care au reuşit să cucerească publicul din România prin stilul unic al pieselor. După cum afirmă componenţii, stilul trupei este greu de definit, fiind o combinaţie între art/rock şi influenţe din blues, rock progresiv şi jazz. Albumul de debut a fost lansat în 2007, sub numele de "Forbidden Drama". Albumul a fost structurat ca o piesă de teatru, în mai multe acte. În 2009, byron lansează un al doilea album "A kind of alchemy", album care marchează maturizarea formaţiei , prin stilul eclectic abordat: blues, progressive funk, cu diferite instrumente. În 2011, a fost lansat şi al treilea album "Perfect", cu versuri în limba română.

Biletele pentru festival au fost deja puse în vânzare şi sunt valabile pentru zilele de concert din 27 şi 28 iulie. Acestea pot fi achiziţionate de pe biletoo.ro, blt.ro, bilet.ro, myticket.ro şi bilete.ro, precum şi prin partenerii acestora. Preţul unui bilet/zi este de 65 lei, iar preţul unui abonament este de de 99 lei în perioada de presale si 115 lei in zilele de concert.