Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Festivalul de teatru Undercloud, 2012

Începe Undercloud 2012 - Festival de Teatru Independent (de Orice)

septembrie 2012
În perioada 3 - 13 septembrie 2012, la Clubul Ţăranului (Muzeul Ţăranului Român) putem să fim cu capul în nori... ne plouă cu teatru!

Aflat la cea de a V-a ediţie UNDERCLOUD, festival de teatru independent, pune în scenă 21 de spectacole, cele mai bune producţii din stagiunea prezentă a teatrelor independente din Bucureşti. În fiecare seară, de la ora 19.00 şi 21:00 "sfidăm gravitaţia"!

2012 este prima ediţie-concurs şi este primul an când Festivalul are un Preşedinte Onorific în persoana binecunoscutului regizor Andrei Şerban.

Juriul este format din Domnul George Ivaşcu (Actor & Directorul Teatrului Metropolis), Doamna Coca Bloos (Actriţa) şi Doamna Monica Andronescu (Redactor-Şef Revista Yorick).

Spectacole selectate: Dragonul de aur (Premiul Juriului în Gala Absolvenţilor U.N.A.T.C."I.L.Caragiale"), Mă mut la mama, Refuz să cresc, Aplauze pentru Lena, Magicway, XXL (Fat Pig), Eu şi Cristina, Dumnezeul de a doua zi, Chutney, Forma Lucrurilor, Jocuri în curtea din spate, Fata din curcubeu, Three O'Clock, Noi 4, Bărbaţii sunt de pe Marte, Femeile sunt de pe Venus, O piesă deşănţată, Monoloagele vecinului, A Junk Tango Story, Trei femei înalte, Actriţa, 7 blesteme... cerute, făcute şi legate.

Printre teatrele care participă în 2012 se numără Teatrul Act, Unteatru, Asociaţia Chatarsis, Garsoniera de Cultură, Ture T, Maşina de vise, Godot Cafe Teatru, Teatrul La Masa, Teatrul nu e o clădire, Compania de Teatru D'AYA şi alţii.

Festivalul e inspirat din viaţa oamenilor de azi şi îi inspiră pe oamenii de azi. Fără decor împopoţonat şi fără brizbrizuri inutile. Zice direct ce crede. E lipsit de pretenţii "de etichetă". Le vorbeşte oamenilor pe limba lor, direct către minte şi suflet. E uman, fără artificii, fără recuzită excesivă. Emoţia este transmisă de oamenii care îl fac şi te convinge să te simţi ACOLO, implicat.

Ce e UNDERCLOUD?

E un FESTIVAL DE TEATRU VIU,
care nu lâncezeşte,
care nu se blazează,
care nu se poticneşte,
care nu se plictiseşte,
care nu se repetă.

Secretul tinereţii veşnice se găseşte în acţiunea căutării. Tuturor cercetătorilor tineri le urez să continue să fie îndrăzneţi, chiar pot spune că ar trebui să fie mult mai îndrăzneţi - acum e momentul să atragă atenţia spectatorilor de pe scena politică, unde se face teatru foarte prost şi să o dirijeze înspre scena vieţii, unde teatrul independent să fie rege. Da, independenţa înseamnă libertatea de a improviza, dar şi rigoarea şi disciplina fără de care se cade în banal şi medocru. Se spune că atunci când cauţi cu adevărat, găseşti. Dragi colegi în ale căutării, vă urez să descoperiţi multe, printre care poate chiar o perlă sau două. Drum bun!", (Andrei Şerban - Preşedinte Onorific)

Informaţii şi rezervări bilete: 0727.100.856 // festival.undercloud@daya.ro

Directorul Festivalului: Chris Simion, regizor & scriitor
Director executiv: Carla Teaha, PR, actor
Director de program: Marius Zărăfescu, teatrolog

Producători: Compania de Teatru D' AYA şi Carla - Maria & Friends
Festivalul Undercloud este susţinut, pentru al doilea an consecutiv, de Vodafone România şi de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional.
Recomandat de Radio Guerrilla.
Promovat de: 24FUN, Elle, Adevărul, Caţavencii, Dilema, Realitatea.net, IQads, LiterNet.ro, Yorick.ro, S!mpa.ro, BeWhere!, Decat O Revistă, metropotam.ro, B365.ro.

Iniţiatorii proiectului Compania de Teatru "D' AYA" sunt scriitoarea şi regizoarea Chris Simion (Preşedinte) şi celebrul scriitor francez Pascal Bruckner (Preşedinte Onorific). Anul acesta Compania de Teatru "D'AYA" împlineşte 13 ani de activitate: 24 de producţii de teatru, premii internaţionale şi naţionale, participări în festivaluri de profil de prestigiu atât din ţară cât şi din străinătate, o muncă susţinută în mod profesionist şi cu rezultate vizibile.

Toate articolele despre Festivalul de teatru Undercloud, 2012

Premiile Festivalului de Teatru Independent Undercloud, 2012, Comunicat de presă
 Acolo unde fiinţa întâlneşte nefiinţa - Trei femei înalte la Undercloud, 2012, Ruxandra Vera Ştefan
 Neaoş româneşte - 7 blesteme... cerute, făcute şi legate la Undercloud, 2012, Ruxandra Vera Ştefan