septembrie 2012
Festivalul de teatru Undercloud, 2012
Luni, 03 septembrie 2012, ora 19.00
Dragonul de aur
adaptare după Roland Schimmelpfennig
cu: Alin State, Oana Popescu, Laura Voicu, Răzvan Ropotan, Robert Neagoe
Sceografie: Vlad Turturica
Coregrafia: Mihaela Culda
Regia: Ioana Petre
O producţie U.N.A.T.C. - Premiul Juriului în Gala Absolvenţilor

Durata: 75 min

În restaurantul "Dragonul de aur" muncesc cinci vietnamezi, sau oare sunt chinezi? Nici măcar unul dintre cei zece vecini nu ştiu exact pentru că, aparent, nu-i leagă nimic. Toţi împart însă acelaşi gând: "dacă aş putea să fiu altcineva decât ceea ce sunt, altcineva decât ceea ce trebuie să fiu, un alt om?".
Piesa Dragonul de aur pune în discuţie reciclabilitatea noastră ca indivizi care fac parte dintr-o societate căreia i-am devenit sclavi. O familie de emigranţi, "dacă sunt o familie", comit o crimă stupidă şi fară consecinţe. O comunitate pierde un membru "ca şi când n-ar fi fost niciodată acolo" iar viaţa merge înainte, ca şi când moartea şi-a pierdut sensul, ca şi când viaţa nu mai are valoare.
Cinci actori reuşesc să redea ritmul alarmant de rapid al unei zile obişnuite dintr-o comunitate mixtă interpretând diferitele personaje care o definesc. Fiecare actor interpretează cel puţin trei personaje îmbinând diferite tehnici de joc.



Luni, 03 septembrie 2012, ora 21.00
Mă mut la mama
de Andreas Petrescu şi Gabriel Fătu
cu: Adriana Trandafir, Gabriel Fătu, Andreas Petrescu
Scenografia: Iuliana Gherghescu
Regia: Gelu Colceag
O producţie Compania de Teatru D'AYA

Durata: 1h 57min.

Doi fraţi, cu vârste apropiate de 30 de ani, unul părăsit de soţie, iar celălalt înşelat de iubită, hotărăsc să se reîntoarcă acasă la mama, pentru a continua să trăiască partea cu copilăria. Mama, văduvă fiind, deşi e singură în casă, are un iubit.... L-a cunoscut la facultate, mama e STUDENTĂ!!!
O comedie tristă, o poveste veselă, optimistă, dar cu accente tragice, o bucăţică ruptă din viaţa de familie a noastră, a tuturor, despre ceea ce ar putea însemna o familie fericită.... Sau, drumul spre idealitate atunci când speranţa te învaţă să trăieşti frumos şi să te bucuri de fiecare clipă! Multe răsturnări de situaţie, fiecare încearcă să îşi marcheze teritoriul, dar, de fiecare dată, cu răbdare şi toleranţă, cu nervii întinşi, dar şi cu mult umor, totul se poate rezolva...


Marţi, 04 septembrie 2012, ora 19.00
Refuz să cresc. Dacă puteţi să faceţi o mică donaţie
de Vera Ion
cu: Vera Ion, Peter Pan
Multimedia: Bogdan Marcu
O producţie Ture T

Durata: 1h

Vera se îmbracă în Peter Pan, discută despre apocalipsă cu Matrix, încearcă să fie la fel de eficientă ca Michael Jackson şi să nu fie răpită de Ion din Giuleşti. Toate astea muncind pentru a-şi face banii de întreţinere, pe stradă, în Londra.
A treia producţie a laboratorului Scrie despre tine prezintă povestea reală a unei tinere regizoare de teatru care munceşte vara pe stradă în Londra şi experienţele ei cu ceilalţi români pe care îi întâlneşte la muncă pe Southbank, cea mai turistica zonă din oraş. Documentată pe întâmplări reale şi scrisă pe principiile Scrie despre tine, Refuz să cresc. Dacă puteţi face o mică donaţie este un spectacol foarte personal, în care autoarea a ales să îşi joace povestea în faţa publicului.
Spectacolul face parte din campania de strângere de fonduri pentru trainerii atelierului Scrie despre Tine, care au fost invitaţi sa reprezinte acest proiect la Dublin Fringe Fest. Preţul biletelor va fi direcţionat către diurna şi cazarea celor doi artişti la Dublin.



Marţi, 04 septembrie 2012, ora 21.30
Aplauze pentru Lena
de Valentin Nicolau
cu: Marius Manole şi Puşa Darie
Regia: Chris Simion
O producţie Garsoniera de Cultură

- Spectacol-lectură -
Durata: 1h

O piesă într-un act, care propune o (falsă) poveste de dragoste, ascunsă în spatele unui joc de măşti.

Toate spectacolele au loc la Clubul Ţăranului Român. Preţul unui bilet este de 30 lei.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus