Cosmopolitan / noiembrie 2004
  Vîrsta şi ocupaţia: 33 de ani, actor.
  Unde s-a născut? În Londra.
  Părinţi? Tatăl e profesor de artă dramatică, mama - secretară de liceu.
  Fraţi? Unul, mai mare ca el. A mai avut unul, mai mic decît el, care a murit la 8 ani.
  Cînd şi-a dat seama că vrea să fie actor? Atunci cînd şi-a dat seama că nu poate fi cîntăreţ, ca idolul său, John Lennon.
  Cum a ratat ocazia de a-şi începe cariera în urmă cu zece ani? Neprimind, în cele din urmă, rolul promis de Mel Gibson în Braveheart.
  De ce s-a mutat la Los Angeles? "Fără nici un motiv."
  De ce a plecat din Los Angeles? Într-o noapte, la o băută, s-a luat în gură cu un producător american, mare fan al filmului La vita e bella.
  Opinia lui Bettany despre film: "Respingător şi dezgustător." Mai departe, i-a zis că politica externă a Americii este prea agresivă, la care producătorul i-a replicat: "Dacă urăşti atît de tare ţara asta, de ce naiba nu te cari?" Ceea ce a şi făcut, cu primul avion.
  A fost tot răul spre bine? Da, în aceeaşi zi a primit primul său rol principal, în super-violentul Gangster No.1.
  Unde, cînd şi cum, totuşi, l-am văzut prima oară? O dată cu americanii, în A knight's tale, din 2001, în fundul gol - drept care n-are nici o problemă în a impresiona publicul, venit să-l vadă pe Heath Ledger.
  Ce film l-a făcut celebru? A beautiful mind, în care aproape că ne-a păcălit: personajul lui nu exista decît în mintea sclipitoare a lui Russell Crowe.
  Efecte "secundare"? Mariajul cu Jennifer Connelly. "N-o să mă creadă nimeni, dar lucrurile au stat în felul următor: ea era într-o relaţie, eu - idem, iar după terminarea filmărilor am ţinut legătura prin telefon cam un an şi jumătate. După care ne-a fost clar. N-am locuit însă împreună decît din momentul în care ne-am căsătorit." Cei doi locuiesc în Brooklyn şi au un copil de un an, Stellan, la fel ca pe partenerul lui Paul din Dogville, Stellan Skarsgaard.
  Unde l-a mai avut partener pe Russell Crowe? În Master & Commander:The far side of the world.
  Unde să-l pîndim la cotitură? În proaspătul Wimbledon, în care e un tenismen mediocru care-şi joacă ultima partidă înainte de retragere, moment în care se îndrăgosteşte de o jună tenismenă americană (Kirsten Dunst).
  Cît timp s-a antrenat pentru rol? Şase luni - pentru doar 12 minute de tenis în film.
  Ce e actoria pentru el? "Greu de spus. E la fel ca sexul: e bine cînd îl faci, mai nasol e să vorbeşti despre el după."
  Autoportret? "Unu' zice: 'Am nevoie pentru rolul ăsta de cineva care arată ca Jude Law, dar nu la fel de scump. Cum ziceai că-l cheamă?' 'Paul Bettany.' 'OK, să fie Paul Bettany.' După care tot el zice: 'Nu, găsiţi-mi unul care arată ca Paul Bettany, dar nu la fel de scump. De fapt, cine-i Paul Bettany ăsta?'"

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus