Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Festivalul TIFF 2013

319 scenarii înscrise la ediţia a XIII-a a Concursului Naţional de Scenarii HBO, 2013

aprilie 2013
Pe 1 aprilie 2013, s-au încheiat înscrierile la cea de-a treisprezecea ediţie a Concursului Naţional de Scenarii iniţiat de HBO România şi realizat în parteneriat cu APFR (Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc), organizatorul TIFF (Festivalul Internaţional de Film Transilvania).

În 2013 numărul de scenarii înscrise în concurs a crescut faţă de ediţia precedentă, ajungându-se la un total de 319 scenarii, dintre care 96 la categoria lungmetraj, 208 la categoria scurtmetraj şi 15 la secţiunea documentar.

Procesul de jurizare va începe în cel mai scurt timp iar finaliştii vor fi anunţaţi până la data de 21 mai 2013 pe site-ul http://www.hbo.ro/concursscenarii.

Juriile concursului

Juriul Concursului Naţional de Scenarii pentru secţiunea documentar este următorul:
Cristina Corciovescu - Critic de film
Alexander Nanau - Regizor
Ana Maria Sandu - Scriitor / Jurnalist
Aurelian Nica - Original Production Manager HBO
Mihai Chirilov - Director TIFF / Critic de film

Membrii juriul Concursului Naţional de Scenarii pentru secţiunea de scurt şi lungmetraj sunt:
Cristina Corciovescu - Critic de film
Gabriela Ceuţă - Development & Research Manager HBO
Ana Maria Sandu - Scriitor / Jurnalist
Mihai Chirilov - Director TIFF / Critic de film
Lucian Georgescu - Regizor / Scenarist

Premiile oferite de către HBO România în cadrul Concursului Naţional de Scenarii sunt:
"Premiul HBO pentru cel mai bun scenariu de lungmetraj" - 3000 USD
"Premiul HBO pentru cel mai bun scenariu de scurtmetraj" - 1500 USD
"Premiul HBO pentru cel mai bun scenariu de documentar" - 2000 USD
"Premiul HBO - 3 zile la TIFF" va fi pus la dispoziţia celor 9 (nouă) finalişti ai celor trei categorii

Anunţarea câştigătorilor celor 3 secţiuni se va face în cadrul galei de decernare a premiilor celei de-a douăsprezecea ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania, ce urmează să se desfăşoare la Cluj-Napoca, în perioada 31 mai - 9 iunie 2013.

Concursul Naţional de Scenarii este unul dintre cele mai importante proiecte iniţiate şi derulate de HBO România. Câştigători ai ediţiilor anterioare ale concursului lansat de HBO România şi realizat în parteneriat cu TIFF s-au afirmat în scurt timp nu numai la nivel naţional, dar şi internaţional, demonstrând seriozitatea şi autenticitatea concursului.

Home Box Office, cea mai cunoscută reţea de televiziune premium din Statele Unite, oferă canale de televiziune premium, precum şi canale pentru segmentul de bază. HBO Central Europe - deţinut de Home Box Office Inc. - difuzează în acest moment programe de televiziune premium în 14 ţări din regiune, printre care: Ungaria, Republica Cehă, Slovacia, Polonia, România, Bulgaria, Moldova, Macedonia, Slovenia, Croaţia, Serbia, Kosovo, Muntenegru, Macedonia şi Bosnia. În România, HBO oferă canale TV cu conţinut premium - HBO, HBO Comedy, Cinemax, Cinemax 2, precum şi HBO HD, canal de tip digital. HBO şi Cinemax aduc cele mai mari succese de piaţă, blockbustere, seriale originale premiate, evenimente în exclusivitate şi vedete direct în casele abonaţilor. HBO şi Cinemax difuzează non-stop programe neîntrerupte de publicitate.

Descarcă programul TIFF şi sinopsisurile filmelor, 2013 aici..

Toate articolele despre Festivalul TIFF 2013

Succesele de la Festivalul Internaţional de Film Transilvania, 2013, Bianca Andreea Bănică, Oana Ghera, Raluca Durbacă, Mihai Kolcsár
 TIFF - printre cele mai interesante 10 festivaluri de film din lume, Comunicat de presă