octombrie 2012
După dealuri
După o premieră de gală cu peste 1000 de invitaţi, la Cinema Patria din Bucureşti, După dealuri, în regia lui Cristian Mungiu, îşi începe traseul prin ţară, urmând să ajungă, în următoarele săptămâni, în peste 40 de oraşe. La proiecţia desfăşurată în prezenţa lui Cristian Mungiu, a actorilor şi a echipei au luat parte personalităţi din cultură, media, cinematografie sau sport precum Lucian Pintilie, Nae Caranfil, Florin Şerban, Cristian Tudor Popescu, Andreea Raicu, Amalia Enache sau tenismenii Horia Tecău şi Marius Copil.

În acest weekend, echipa filmului s-a întâlnit şi cu spectatorii din Iaşi (26 octombrie, Cinema City-Iulius Mall, ora 18.00, şi Cinema Victoria, ora 19.00), Cluj (27 octombrie, Cinema City-Iulius Mall, ora 18.00, şi Cinema Florin Piersic, ora 20.00) şi Arad (28 octombrie, Cinema City-Atrium Mall, ora 16.00).


În prima săptămână, filmul scris şi regizat de Cristian Mungiu şi inspirat de romanele non-ficţionale ale Tatianei Niculescu Bran va putea fi văzut şi de spectatorii din Timişoara, Arad, Craiova, Constanţa, Bacău, Piteşti, Ploieşti, Târgu Mureş, Braşov, Brăila sau Tulcea.

În luna noiembrie, pelicula propusă de România la Oscarul pentru Cel mai bun film străin va putea fi vizionată şi la Sibiu, Piatra Neamţ, Oradea, Deva, Botoşani, Alba Iulia, Bistriţa, Râmnicu Vâlcea şi în alte localităţi. Filmul va ajunge şi în oraşe care nu mai dispun de cinematograf precum Alexandria, Slobozia, Miercurea Ciuc sau Lugoj, iar proiecţiile vor fi organizate în case de cultură, teatre sau alte spaţii pentru spectacole.
Detalii despre oraşele şi sălile unde rulează După dealuri vor putea fi găsite în permanenţă pe site-ul filmului www.dupadealuri.ro.


După dealuri a rulat în avanpremieră la Vaslui şi la Câmpina, la finalul lunii septembrie.

Proiecţiile filmului în ţară sunt sprijinite de Provident.
În jur de 40 de ţări, inclusiv Statele Unite, Marea Britanie şi Rusia, au cumpărat drepturile de distribuţie ale filmului. Distribuitorul român este Voodoo Films.
Parteneri media: B1 TV, TVR, Europa FM, Evenimentul zilei, Gazeta sporturilor, Ziare.com, Hotnews.ro, Zile şi nopţi, Cinematique, BeWhere, Port.ro, Liternet.ro, CinemaRx.ro, Studentie.ro, Eva.ro, Cinefan.ro, Filmreporter.ro, Spectacular TV, Cărtureşti.

Despre Provident Financial România
Provident Financial România este o instituţie financiară nebancară înregistrată în Registrul General al Băncii Naţionale a României şi membră a Asociaţiei Societăţilor Financiare din România (ALB).
Provident este singura instituţie financiară din România care oferă serviciul opţional de gestionare la domiciliu a creditului, prin intermediul căruia clienţii pot primi banii în 48 de ore chiar la ei acasă, unde un agent îi va vizita apoi pentru încasarea ratelor. Provident Financial România este parte a grupului britanic IPF, care are 2,5 milioane de clienţi în cinci ţări din Europa Centrală şi de Est, precum şi în Mexic. IPF este al doilea cel mai mare angajator britanic din Europa Centrală şi de Est şi este una dintre cele mai puternice 250 de companii internaţionale listate la Bursa din Londra.
În cei peste 6 ani de prezenţă pe piaţa locală, compania a investit în România peste 140 de milioane de euro, din care peste 600.000 de euro în programe de responsabilitate socială. Provident are acum peste 700 de angajaţi şi colaborează cu peste 3.900 de agenţi independenţi în peste 60 de oraşe din întreaga ţară. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi www.providentfinancial.ro.  

 

Regia: Cristian Mungiu Cu: Cosmina Stratan, Cristina Flutur, Valeriu Andriuţă, Dana Tapalagă

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus