ianuarie 2013
Curs de scenaristică pentru începători - First Draft
Îţi place să scrii?

Te aşteptăm la Control N să dezvoltăm împreună prima ta pagina de proză scurtă... De la prima literă, până la ultimul PUNCT... - într-un curs de creative writing.

Nu ştii de unde să începi? Ai început deja şi nu ştii cum să mergi mai departe?

Scritorul Cristian Teodorescu, autorul celui mai premiat roman în 2009 - Medgidia, oraşul de apoi -, te însoţeşte, pe parcursul a zece săptămâni, oferindu-ţi o bază de plecare în dezvoltarea pasiunii tale pentru literatură. Cei 15 participanţi vor fi ghidaţi în descoperirea referinţelor literare, în identificarea propriilor teme, în alegerea stilului, în structurarea unei povestiri, în organizarea timpului, în relaţionarea cu propria lucrare şi vor scrie un fragment de proză scurtă la alegerea lor. Cursul este interactiv şi îşi propune să stimuleze creativitatea participanţilor.

Un interviu cu scriitorul Cristian Teodorescu în care îşi expune viziunea despre scris puteţi vedea aici.
 
Ţi-ai dorit să-ţi vezi lucrările publicate şi nu ştiai unde?

Toata lucrările finalizate în cadrul cursului vor fi publicate pe site-ul LiterNet.ro. La finalul cursului, trainerul cursului va alege câştigătorul Bursei LiterNet, ce constă în posibilitatea de a avea, timp de 3 luni, o rubrică săptămânală pe site-ul LiterNet.ro.

Perioada de desfăşurare: 22 ianuarie - 26 martie 2013
Durata: 10 şedinţe / o dată pe săptămână / 2 ore (marţea, între orele 19.00 - 21.00) la sediul Control N din strada Transilvaniei nr. 10.
Taxa de participare: 1200 lei / 1000 lei pentru elevi şi studenţi.
Înscrieri: pe e-mail, până la data de 18 ianuarie 2013, în limita locurilor disponibile.
Detalii pe www.controln.ro, pe mail la adresa [email protected] sau la numerele de telefon 0721.969.639 sau 0721.261.736.

Cristian Teodorescu este, în prezent, redactor la ziarul Caţavencii şi are rubrici în revistele România literară şi Dilema veche. A debutat, în 1985, cu volumul de povestiri Maestrul de lumini, după ce fusese inclus în volumul colectiv Desant'83. După debut, publică volumele: Tainele inimei (1988), Faust repovestit copiilor (1991), Povestiri din lumea nouă (1996), Îngerul de benzinărie (2003). Este deţinătorul Premiului pentru debut al Uniunii Scriitorilor din România (1985) şi al Premiului pentru proză, acordat de aceeaşi Uniune, în 1996. În 2009, a apărut cel mai recent roman al său - Medgidia, oraşul de apoi - pentru care, din nou, a primit numeroase premii.

***

În primele trei luni ale anului 2013, Control N demarează înscrierile pentru alte două cursuri cunoscute ale asociaţiei. În data de 27 februarie 2013 va începe o nouă sesiune a atelierului de scenaristică pentru începători - First Draft. Workshop-ul este susţinut de scenaristele Ana Agopian şi Oana Răsuceanu, adresîndu-se amatorilor de cinema şi persoanelor ce nu deţin o pregătire aprofundată în domeniul scrierii scenariilor de film. Atelierul este compus din 8 şedinte săptămânale, la finalul cărora participanţii vor stăpâni elemente de bază legate de scenaristica de film, vor putea analiza un scenariu sau un film şi vor putea crea, la rândul lor, un prim scenariu de scurt metraj. Povestea lucrurilor pe care le puteţi învăţa la curs o puteţi citi aici.

Ce-a de-a treia sesiune a cursului de regie de film pentru amatori - Director's Cut - va
demara în data de 11 martie 2013. Susţinut de regizoarea Iulia Rugină, cursul pune bazele înţelegerii unui film din punctul de vedere al regizorului. Participanţii vor trece succint prin istoria filmului, vor analiza secvenţe de film de lungmetraj, vor trece prin noţiuni ce ţin de scenariu, concepţie regizorală, decupaj regizoral, lucrul cu actorii şi implicarea regizorului în toate etapele realizării unui film, fie el de scurt sau lungmetraj.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus