noiembrie 2012
Festivalul de film românesc Making Waves, New York, 2012
Ediţia inaugurală a festivalului MAKING WAVES: New Romanian Cinema (2012) beneficiază, începînd de astăzi, de un spectaculos trailer, realizat de Kinetic, aceeaşi companie americană care a produs în 2012 şi mult-apreciatul trailer al ediţiei aniversare, a 50-a, a prestigiosului New York International Film Festival.
 
Specializată în promovarea filmelor independente, a documentarelor şi a filmelor străine, Kinetic (www.kinetictrailers.com) e responsabilă de campaniile publicitare a cîtorva sute de titluri cu pedigree (The Illusionist, Enter the Void, Carlos, Lebanon, Gomorra, Antichrist etc.) şi deţine în portofoliu numeroase premii la galele Golden Trailer.
 
Montajul alert de un minut cu imagini din cele mai reprezentative titluri ale actualei ediţii a festivalului Making Waves este dublat de o coloană sonoră extrem de energetică, o combinaţie cool de violoncel şi percuţie vocală extrasă de pe albumul American Postcard al artiştilor Darol Anger, Rushad Eggleston şi Dan Portis-Cathers. Piesa se intitulează Corkscrew Turnstile. Trailerul oficial rulează deja în sălile de cinema ale Film Society of Lincoln Center care vor găzdui festivalul şi poate fi vizionat în josul acestei pagini.
 
Broşura oficială a festivalului, realizată de graficianul Andrei Pastuhov, poate fi consultată şi descărcată de asemenea de la butonul de mai jos.
 
Ilustraţiile de pe coperta broşurii reproduc desene realizate special pentru Romanian Film Initiative de către artistul vizual Dan Perjovschi care, alături de Matei Branea şi Alexandru Ciubotariu (Pisica pătrată), şi-au donat cîteva lucrări pentru campaniile de imagine ale ediţiei din 2012 a festivalului.
 
Prezentat de Romanian Film Initiative (RFI) şi Film Society of Lincoln Center (FSLC), în parteneriat cu Festivalul Internaţional de Film Transilvania şi Centrul Naţional al Cinematografiei, MAKING WAVES: New Romanian Cinema (29 noiembrie - 5 decembrie 2012) este susţinut financiar de Trust for Mutual Understanding, Blue Heron Foundation, artistul vizual Adrian Ghenie, regizorul şi producătorul Bobby Păunescu şi peste 300 de crowd-funders pe platforma Kickstarter.
Asociaţia Film ETC beneficiază de susţinerea actorului Andi Vasluianu.
Boardul festivalului este format din Corina Şuteu, preşedinte, Mihai Chirilov, director artistic, Scott Foundas, associate program director FSLC, şi Oana Radu, manager al festivalului.
 
Contact
Romanian Film Initiative
Mihai Chirilov, [email protected]
Elvira Lupsa, [email protected]
www.filmetc.org
Descarcă broşura festivalului Making Waves, New York, 2012 aici..
Descarcă dosarul acoperirii în media americană a festivalului Making Waves, New York, 2012 aici..

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus