noiembrie 2012
Domestic
Cel de-al treilea lungmetraj al regizorului Adrian Sitaru participă în competiţia internaţională a singurului festival internaţional de film de clasa A din America Latină.
 
După Pescuit sportiv (2008) şi Din dragoste cu cele mai bune intenţii (2011), ambele premiate în numeroase festivaluri de film de prestigiu, Adrian Sitaru semnează încă un lung metraj numit Domestic. Filmul a fost selectat în cadrul celei de-a 27-a ediţie a Mar del Plata International Film Festival care se desfăşoară în perioada 17-25 noiembrie 2012.

Atât regizorul Adrian Sitaru cât şi actorul principal Adrian Titieni vor fi prezenţi la premiera din cadrul festivalului. Proiecţiile Domestic la Mar del Plata sunt programate pentru data de 21 noiembrie, orele 12:00 si 19:00 şi 22 noiembrie, ora 13:00.

În Romania, Domestic urmează să fie lansat în primavara anului 2013,  premiera sa fiind stabilită pentru luna martie.

Domestic este o comedie despre oameni obişnuiţi şi animalele alături de care îşi trăiesc viaţa. Un iepure, o găină, o pisică, un câine şi un porumbel trec prin viaţa personajelor principale, influenţându-le evoluţia. "Mi-am dorit un film amuzant despre oameni si animale mai mult sau mai putin domestice, bazat in mare parte pe propriile amintiri. Animalele ne-au influnţat şi ne influenţează viaţa mult mai mult decât bănuim", declara Adrian Sitaru.


Nume cunoscute dau viaţă personajelor principale din Domestic, distribuţia incluzând pe Adrian Titieni, Gheorghe Ifrim, Clara Vodă, Ioana Flora şi Sergiu Costache. Director de imagine este Adrian Silişteanu, scenografia îi aparţine lui Cristian Niculescu, iar montajul este semnat de Andrei Gorgan.         

Este o producţie 4 Proof Film, în coproducţie cu Unafilm, Germania, susţinută de Centrul Naţional al Cinematografiei şi realizată cu finanţare din partea MBB, Eurimages si HBO România. Pagina Facebook poate fi vizitată la adresa http://www.facebook.com/Domestic.TheMovie
 
Adrian Sitaru este regizor şi scenarist. Cel de-al doilea lungmetraj al său, Din dragoste cu cele mai bune intenţii, a primit în 2011 premiul pentru cel mai bun regizor şi premiul pentru cel mai bun actor (Bogdan Dumitrache) la Festivalul Internaţional de Film de la Locarno. Festivalul internaţional de film de la Salonic a acordat, în 2008, două distincţii lungmetrajul său de debut, Pescuit sportiv: Premiul special al juriului şi Premiul pentru cea mai bună actriţă (Ioana Flora şi Maria Dinulescu, ex-aequo), iar Festivalul Internaţional de Film de la Palm Springs, premiul New Voices, în 2009. Sitaru a câştigat, printre altele, Leopardul de Aur al secţiunii "Leopards of Tomorrow", la cea de-a 60-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Locarno, în vara lui 2007, pentru scurtmetrajul Valuri şi premiul DAAD la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin din 2010, pentru Colivia.

Regia: Adrian Sitaru Cu: Adrian Titieni, Gheorghe Ifrim, Ioana Flora, Clara Vodă, Sergiu Costache

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus