noiembrie 2012
Infidèles, Les
Fustangii (în original: Les infidèles, titlu internaţional The Players) este o colecţie de scurtmetraje pe tema infidelităţii masculine realizate de şapte regizori francezi, evident. Că doar cine se pricepe mai bine decît francezii la vinuri, brînză şi triunghiuri amoroase?

Doi dintre regizori şi protagoniştii din majoritatea episoadelor sînt Jean Dujardin (The Artist, Cannes 2011, Globul de Aur şi Oscar 2012) şi Gilles Lellouche (Jeux d'enfants), actori celebri în Franţa care s-au gîndit să pună la un loc cele mai întîlnite situaţii care intervin într-un cuplu atunci cînd apare infidelitatea. Şi ea apare.

Filmul va intra pe 23 noiembrie 2012 în cinematografele: Elvira Popescu, Movieplex Cinema Plaza, Grand Cinema Digiplex - Băneasa, Cinema City Cotroceni, Cinema City Sun Plaza din Bucureşti şi Cityplex Constanţa.

Filmele care alcătuiesc lungmetrajul Fustangii:

1. La Bonne Conscience (Cu conştiinţa curată)
Regia: Michel Hazanavicius (Globul de Aur 2012, "Cel mai bun film de comedie" pentru The Artist)

Povestea. Mai precis, vechea poveste. În cazul de faţă, a teambuilding-ului. A plecării din oraş cu colegii, cu "firma" etc. Depărtarea de casă. Posibilitatea unui flirt cu colegele, cu recepţionera, cu femeia de serviciu. Plus petrecerea de seară. Plus alcoolul. Plus camerele single la hotel. A fi sau a nu fi fidel? Aceasta este întrebarea.

2. Las Vegas
Regia: chiar Jean Dujardin şi Gilles Lellouche, aici actorii principali.

Povestea. Pretextul unei evadări din cuplu împreună cu amicii: inventarea unei premiu constînd într-o excursie în străinătate, oriunde, numai să fie departe de casă. În cazul nostru, destinaţia va fi Las Vegas.

3. La Question (Întrebarea)
Regia: Emmanuelle Bercot (Backstage - selecţia oficială Veneţia 2005, A poil - scurtmetraj, Cannes 2004, Clement - selecţia oficială Cannes 2001 "Un certain regard / Prix de la jeunesse", La puce - mediumetraj ficţiune selectat la Cannes 1999)

Povestea. Din nou, vechea poveste. De data asta, celebra discuţie: "Te rog să-mi spui dacă m-ai înşelat vreodată cu altă femeie. Promit că nu mă supăr. Vreau doar să ştiu." Pînă unde vor merge mărturisirile? Se va ţine ea (Alexandra Lamy) de cuvînt sau se va supăra pe el (Jean Dujardin)?

4. Infidèles Anonymes (Infidelii anonimi)
Regia: Alexandre Courtès

Povestea. Nouă infideli incurabili îşi recunosc problema şi participă la o primă sesiune de terapie de grup pentru tratarea infidelităţii, la fel cum dependenţii de alcool se tratează la Alcoolicii anonimi. Toţi sînt în stadii diferite de "boală", unul este doar "bolnav" prefăcut, iar doctoriţa psiholog (Sandrine Kiberlain) nu este nici ea cu toţi boii pe-acasă.

5. Lolita
Regia: Eric Lartigau

Povestea. Din nou un clasic al genului: relaţia bărbatului căsătorit (Gilles Lellouche) cu o amantă mult mai tînără (Clara Ponsot). De fapt, adolescentă. El o plimbă cu jeep-ul, plăteşte camere la hoteluri scumpe şi cină romantică la room service, ea ar vrea să meargă cu colegii la discotecă şi să fumeze iarbă. Ce e de făcut?

6. Prologue
Regia: Fred Cavayé

Povestea. "Vezi, dacă întreabă nevastă-mea, am fost cu tine pînă la 5 dimineaţa!". Tot un clasic, ca la episodul Las Vegas. Amicul de acoperire cu care se merge la agăţat prin cluburi. Amiciţia este atît de puternică încît şi fetele agăţate cunoscute ad-hoc trebuie să fie tot pereche. Şi, ulterior, paturile trebuie să fie apropiate, pentru că cei doi prieteni ţin să-şi împărtăşească părerile non-stop.

Plus două pastile foarte scurte, intercalate, bonus. Din care amintim aici celebrul "Vai, dragă, dar nu e ceea ce crezi!", în momentul în care soţia îl prinde chiar în timpul actului sexual cu amanta.

Lungmetrajul este adus în România de Independenţa Film, casa de distribuţie care promovează filme independente de referinţă, de nişă sau câştigătoare ale unor premii internaţionale prestigioase. Independenţa Film a distribuit pelicule ca Todo sobre mi madre, Trainspotting, Melancholia, Le fabuleux destin d'Amélie Poulain, In The Mood for Love, Vicky Cristina Barcelona, Dogville etc.

Referinţe online:
Fustangii (Les infidèles/ The Players) - site-ul oficial

anca romanescu | punk pr | 0732 144 570| 0751 224 222 | [email protected]
Regia: Emmanuelle Bercot, Fred Cavayé, Alexandre Courtès, Jean Dujardin, Michel Hazanavicius, Jan Kounen, Eric Lartigau, Gilles Lellouche Cu: Jean Dujardin, Gilles Lellouche, Guillaume Canet, Mathilda May, Sandrine Kiberlain