noiembrie 2012
O lună în Thailanda
După premierele de gală de la Bucureşti şi Cluj, O lună în Thailanda îşi continuă călătoria prin ţară cu proiecţii speciale la Constanţa şi Braşov.

Pe 22 noiembrie 2012, echipa filmului va fi prezentă la Constanţa. Parada Film a pregătit aici două proiecţii speciale: prima dintre ele va avea loc la Cityplex (Tomis Mall) de la ora 19:00, iar cea de-a doua la clubul Doors (Str. Traian, nr. 68A), începând cu ora 20:00. La cele două evenimente vor participa regizorul filmului, Paul Negoescu, co-scenaristul Vlad Trandafir, şi actorii Sînziana Nicola şi Ştefan Munteanu.

A doua zi, pe 23 noiembrie, începând cu ora 20:00, cinefilii din Braşov se vor putea întâlni cu regizorul filmului, Paul Negoescu şi actorii Andrei Mateiu, Ioana Anastasia Anton şi Victoria Răileanu în cadrul unei proiecţii speciale organizate la Cityplex (Eliana Mall).

În plus, Parada Film a pregătit pentru spectatorii din capitală, o nouă întâlnire cu echipa filmului O lună în Thailanda. Evenimentul va avea loc în cadrul celei de-a treia ediţii de KINObservator, la Sala Union. Proiecţia va fi urmată de o discuţie cu producătorul filmului, Ada Solomon, regizorul Paul Negoescu, actorii Andrei Mateiu şi Ioana Anastasia Anton, co-scenaristul Vlad Trandafir, monteurul Alexandru Radu şi designerii de sunet Filip Mureşan şi Vlad Voinescu.

O lună în Thailanda spune povestea lui Radu (Andrei Mateiu) care, în noaptea Anului Nou, descoperă că nu e mulţumit de viaţa lui sentimentală şi decide să se despartă de prietena sa, Adina (Ioana Anastasia Anton). Porneşte într-o călătorie prin cluburile şi petrecerile bucureştene în căutarea fostei iubite (Sînziana Nicola). Dar este oare ea femeia de care Radu are nevoie cu adevărat?

Din distribuţie mai fac parte actorii: Tudor Aaron Istodor, Raluca Aprodu, Victoria Răileanu, Ionuţ Grama, Sabina Posea, Bogdan Cotleţ, Ştefan Munteanu, Simona Ghiţă.
O lună în Thailanda rulează în perioada 23-29 noiembrie  în Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară. În capitală filmul va putea fi văzut la Cinema City Cotroceni (AFI Palace Cotroceni), Cinema City Sun Plaza (Sun Plaza Berceni), Movieplex (Plaza România Militari), Hollywood Multiplex (Bucureşti Mall Vitan), Grand Cinema Digiplex (Baneasa Shopping City), Cinema Union şi Sala Elvira Popescu. În Cluj-Napoca, lungmetrajul de debut al regizorului Paul Negoescu va rula la Odeon Cineplex (Polus Center), Cinema City Cluj (Iulius Mall). În plus, filmul va fi mai fi proiectat la Cityplex Constanţa (Tomis Mall), Cityplex Braşov (Eliana Mall), Cityplex Tulcea (Coral Plaza Mall), Cortina Digiplex Oradea (Oradea Shopping City), Cinema City Arad (Atrium Mall), Cinema Slatina.

Paul Negoescu a participat anul acesta, cu debutul său în lungmetraj - O lună în Thailanda - la Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia, în secţiunea "Settimana della Critica"; Festivalul Internaţional de Film Francofon de la Namur, în competiţia "Emile Cantillon"; la Festivalul de Film de la Zurich în competiţia oficială; la Festivalul Noului Cinema de la Montreal, în selecţia internaţională; în competiţia oficială a Festivalului de film de la Cottbus dar şi în selecţia internaţională a Festivalului Internaţional de Film de la Salonic.

Filmul O lună în Thailanda, o producţie Hi Film, în co-producţie cu Abis Studio, este realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi cu participarea HBO România.
 
O lună în Thailanda a fost dezvoltat în cadrul CineLink la Festivalul de Film de la Sarajevo şi în cadrul atelierului Premiers Plans coordonat de actriţa Jeanne Moreau, iar scenariul filmului a fost finalist al concursului HBO.
  
Distribuit de Parada Film.
Văzut de Radio Guerrilla
Susţinut de Cinemagia, PORT.ro
Parteneri media: Digi 24, Cocor Media Channel, BeWhere!, Modernism.ro, Hotcity.ro, Urban.ro, Vice, Feeder.ro, Orasulm.eu, Filmreporter.ro, Cinemarx.ro, Energiea, Hipmag.ro, Raluk.ro, Sub25.ro, Liternet.ro

Regia: Paul Negoescu Cu: Andrei Mateiu, Ioana Anastasia Anton, Sînziana Nicola, Tudor Aaron Istodor, Raluca Aprodu, Victoria Răileanu, Ionuţ Grama, Sabina Posea, Bogdan Cotleţ, Ştefan Munteanu, Simona Ghiţă

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus