noiembrie 2012
Cea de-a doua ediţie a Zilelor Lipatti, 2012 eveniment organizat de Asociaţia Opus prin grupul MuziCArte se apropie de punctul culminant.

Evenimentul central al ediţiei din 2012 este Maratonul de recitaluri găzduite de Ateneul Român, în ziua de 2 decembrie 2012, când va fi comemorat marele pianist Dinu Lipatti. Se vor reuni astfel, pe aceeaşi scenă, două promiţătoare tinere talente româneşti cu două staruri internaţionale.

Pianistul Mihai Ritivoiu, câştigătorul din 2010 al Concursului Naţional de Pian din cadrul primei ediţii a Zilelor Lipatti se specializează în prezent la faimoasa Guildhall School of Music din Londra. Andrei Licareţ, care a urmat cursuri de măiestrie în Statele Unite ale Americii şi la Berlin, câştigător al unor importante premii naţionale şi internaţionale, urmează să susţină un recital în celebra Carnegie Hall în februarie 2013. Pianistul chilian Alfredo Perl, unul dintre muzicienii de elită ai lumii, este un excelent interpret al lucrărilor de Beethoven şi Ravel - autori care se vor regăsi şi în programul de la Bucureşti. Mai recent, dedică din timpul său şi dirijatului. Nikolai Lugansky este unul dintre cei mai profunzi si rafinaţi pianişti contemporani, un artist stăpân pe o tehnică formidabilă, care poate fi ascultat pe toate marile scene ale lumii.

În data de 2 decembrie 2012, la Ateneul Român, începând cu ora 16.00 îi puteţi urmări pe Alfredo Perl, Mihai Ritivoiu şi Andrei Licareţ propunând publicului bucureştean lucrări semnate de Beethoven, Schumann, Ravel, Enescu, Bach, Lipatti şi Chopin iar de la ora 21.00, Nikolai Luganski prezintă pe un program spectaculos şi divers ce reuneşte opusuri din creaţia lui Leos Janacek, Franz Liszt şi Serghei Rahmaninov.

Programul concertelor este următorul:
ora 16.00
Alfredo Perl
Ludwig van Beethoven - Sonata op. 31 nr. 2 în re minor
Robert Schumann - Carnaval la Viena
Maurice Ravel - "O barcă pe ocean" şi "Alborada del gracioso" din ciclul "Oglinzi"
Mihai Ritivoiu
George Enescu - Sonata nr.1 op. 24 în fa diez minor
Robert Schumann - Carnaval op. 9
Andrei Licareţ
Johann Sebastian Bach - Partita nr. 6 BWV 830 în mi minor
Dinu Lipatti - Nocturna în fa diez minor
Frédéric Chopin - Sonata nr. 3 op. 58 în si minor

ora 21.00
Nikolai Lugansky
Leos Janacek - Suita V mlhách (În ceţuri)
Franz Liszt - "Valea Obermann" din ciclul "Ani de pelerinaj - primul an: Elveţia" şi "Jocuri de apă la Vila d'Este" din ciclul "Ani de pelerinaj - anul al treilea"
Richard Wagner-Franz Liszt - "Moartea Isoldei"
Serghei Rahmaninov - Sonata nr. 1 op. 28 în re minor

Biletele sunt disponibile la Casa de bilete a Ateneului Român, Str. Franklin nr.1-3, sector 1, Bucureşti. Preţul biletelor e 100 lei (ora 16), respectiv 150 lei (ora 21) pentru cele două concerte, sau 200 lei pentru ambele.


Pentru detalii şi informaţii suplimentare despre Festivalul Zilele Lipatti puteţi accesa site-ul www.dinulipatti.org.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus