Radio România Muzical / ianuarie 2013
Din 7 ianuarie 2013, Radio România Muzical propune o nouă campanie: Votează discul de muzică clasică al anului 2013, aducând în România un concept de succes folosit de presa de specialitate muzicală din întreaga lume.
 
În mod constant, la Radio România Muzical pot fi ascultate cele mai noi apariţii discografice româneşti şi străine, unele dintre ele, concomitent cu lansarea lor pe piaţă. Cea mai mare majoritate a acestora alcătuiesc subiectele emisiunii de actualitate discografică Music Box, realizată de Cristina Comandaşu (luni, ora 20), dar şi Interpreţi de ieri şi de azi - producător Simona Tănascu (luni-vineri, ora 13.20) sau Opera în interpretări de referinţă - producător Iolanda Drâmbei (duminica, ora 20.30).
 
Din 7 ianuarie 2013, publicul are şansa de a da note acestor discuri, de a scrie comentarii: totul pe site-ul proiectului de pe pagina www.romania-muzical.ro, mai precis la adresa www.romania-muzical.ro/voteazadisculanului2013, acolo unde vizitatorii au acces la fişierele audio ale emisiunilor cu discurile intrate în concurs, la arhive foto şi video relaţionate cu albumele prezentate. La finalul campaniei, discul cu cea mai mare notă obţinută din cele mai multe voturi ale publicului va primi titlul de Discul de muzică clasică al anului 2013 şi protagonistul său va fi invitatul unui interviu-eveniment.
 
Cum anul 2013 este anul muzical Verdi-Wagner, primul disc prezentat în cadrul campaniei Votează discul de muzică clasică al anului 2013 va fi Rolando Villazon cântă Verdi, un album lansat în noiembrie 2012 cu înregistrări realizate de celebrul tenor mexican, una dintre vedetele teatrului liric actual. Discul poate fi ascultat în 7 ianuarie 2013, de la ora 20.
 
Urmează în 14 ianuarie 2013 concerte de Bach cu Avi Avital la mandolină (14 ianuarie 2013, ora 20), în 15 ianuarie 2013 - Ziua culturii naţionale, cel mai nou disc al Editurii Casa Radio, cu sonate de Grieg înregistrate de violonistul Liviu Prunaru şi pianista Dana Protopopescu (ora 13.20), în 21 ianuarie 2013 - cel mai nou disc al pianistei Alice Sara Ott cu Tablourile dintr-o expoziţie de Modest Musorgski, lucrare interpretată de pianistă şi în 24 martie 2012 la Bucureşti, la aniversarea Radio România Muzical. Discul pianistei germano-japoneze poate fi ascultat în premieră românească la Radio România Muzical chiar în data lansării sale oficiale pe piaţa internaţională.
 
Campania Votează discul de muzică clasică al anului 2013 a fost iniţiată de Cristina Comandaşu - redactor şef adjunct Radio România Muzical.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus