ianuarie 2013
Doctor's Studio, în parteneriat cu Teatrul Bulandra, invită actorii, coregrafii şi regizorii de teatru interesaţi de metodele de lucru din teatrul independent american, la un workshop de 7 zile cu regizorul şi producătorul Paul Bargetto.

The Flying Sandbox - o şcoală pentru antrenamentul actorului
Paul Bargetto - regizor american, director al New York City's undergroundzero festival

Workshopul se va desfăşura timp de 7 zile, în perioada 18 - 24 februarie 2013, timp de 7 ore pe zi, în Sala "Liviu Ciulei" Laborator a Teatrului Bulandra. Numărul maxim de participanţi este 15. Cost participare: 420 lei / persoană.

Pentru a-şi rezerva loc, cei interesaţi sunt rugaţi să trimită CV şi scrisoare de intenţie la [email protected] până în data de 13 februarie 2013.


The Flying Sandbox
este un workshop creat de regizorul Paul Bargetto, prin intermediul căruia participanţii se familiarizează cu metodele artistice folosite pe scena independentă a teatrului din New York. The Flying Sandbox, fondat în 2004, a fost organizat în numeroase locaţii din New York şi din lume. În cadrul workshop-ului, actorii învaţă tehnici de asumare a unui antrenament riguros care ii ajută să înţeleagă procesul bazat pe omogenitatea grupului, pe improvizaţie structurată, devenind astfel agenţi creativi în procesul compoziţiei scenice. The Flying Sandbox are ca bază de inspiraţie credinţa marelui actor italian Marcello Mastroianni: "creativitatea unui actor constă în a-şi aminti libertatea imaginaţiei pe care o are orice copil care se joacă în nisip".

Paul Bargetto este regizor internaţional de teatru, producător şi curator de festival. În ultimii 15 ani a trăit şi a lucrat în New York, dar şi în oraşe din ţări europene: Polonia, România, Germania şi Turcia. Este fondator şi director artistic al East River Commedia, o companie internaţională de teatru cu sediul în New York City, şi director artistic şi producător executiv al New York Undergroundzero Festival. În 2005, a contribuit la fondarea Ligii Teatrului Independent, o organizaţie de advocacy pentru teatrul independent din New York. În 2011, i-a fost propusă funcţia de Regizor Producător în Rezidenţă în cadrul The Living Theatre. Are diplomă de Regie şi B.A. în Drama obţinute la Columbia University din San Francisco.

Cele mai recente spectacole includ: The Gospel of Saint Matthew după Pasolini cu The Living Theatre, A Couple of Poor, Polish-Speaking Romanians de Dorota Maslowska la Abrons Arts Center, AutoMotive - o explorare dramatică originală a istoriei americane a automobilului la PS 122, Auto da Fe, de Masataka Matsuda cu International WOW la Baruch Performing Arts Center, Crumble, Lay Me Down Justin Timberlake de Sheila Callaghan la Theater Bielefeld din Germania, Îmblânzirea scorpiei şi Serenada & Vulpe Filosof la Teatrul Naţional Constanţa - România, Serenade & Philosopher Fox la Collective: Unconscious, Philosopher Fox la Malta International Festival din Poznan, Poland, Striptease & Out at Sea la La MaMa ETC. Cu producţia Serenade & Philosopher Fox de Slawomir Mrozek a câştigat premiul pentru cel mai bun regizor şi producător al unei piese de teatru la New York Innovative Theater Awards, în 2005. Regizorul Paul Bargetto este Membru de Onoare al Doctor's Studio.

Atelierul se va încheia cu un spectacol de prezentare a proiectului în faţa unui cerc de prieteni, sau public, în funcţie de dorinţa tuturor celor implicaţi.

Mai multe detalii aici.

Un workshop pe care Doctor's Studio îl recomandă actorilor care vor să se mişte, coregrafilor care vor să joace, dar şi regizorilor care vor sa vadă cum este :)

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus