ianuarie 2013
Rocker
Transilvania Film anunţă premiera în cinematografele din ţară a filmului Rocker în regia lui Marian Crişan.

Pelicula spune povestea lui Victor, un rocker la 45 de ani, a cărui dragoste pentru fiul său Florin depăşeşte limitele a ceea ce e social şi moral acceptat. Viaţa de zi cu zi a tatălui orbitează în jurul fiului său, dependent de droguri. Disperat şi gata de a depăşi orice obstacol pentru a-i asigura fericirea, Victor ajunge să fure şi să se umilească. Pe lângă legătura de sânge, ceea ce ii uneşte şi mai mult pe cei doi e muzica. Muzica rock.

Rocker, o nouă producţie Mandragora, este cel de-al doilea lungmetraj al lui Marian Crişan, un nou succes international alături de filmul de debut Morgen (2010, premiat în importante festivaluri de film precum Locarno IFF, Tessaloniki IFF, Reykjavik IFF) sau scurtmetrajul Megatron distins cu Palme d'Or la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes 2008.

Din distribuţie fac parte actorii Dan Chiorean, Alin State, Ionuţ Nicolae, Ofelia Popii, Crina Semciuc şi mulţi alţii aflaţi la prima apariţie cinematografică.

Filmul a avut premiera mondială în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la San Sebastian unde a participat în competiţia secţiunii Nuevos Directores. De curând, Rocker a fost proiectat în secţiunea competitivă a Festivalului Internaţional de Film de la Trieste şi la Festivalul Internaţional de Film de la Göteborg, fiind în continuare solicitat în competiţii internaţionale.

În România filmul este distribuit de Transilvania Film şi va putea fi văzut începând cu 22 februarie 2013 în Bucureşti, Cluj, Oradea, Constanţa, Braşov, Craiova sau Târgu Mureş.

Regia: Marian Crişan Cu: Dan Chiorean, Alin State, Ionuţ Nicolae, Ofelia Popii, Crina Semciuc

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus