februarie 2013
Instituto Cervantes din Bucureşti, cu sprijinul Ambasadei Spaniei in România, organizează in perioada 14 februarie 2013 - 31 martie 2013 expoziţia Lumini şi Umbre a pictoriţei spaniole Ima Montoya.

Vernisajul expoziţiei va avea loc joi, 14 februarie 2013, ora 18:30, în Sala de Expoziţii a Instituto Cervantes (Bd. Regina Elisabeta, 38), iar expoziţia va rămâne deschisă până la sfârşitul lunii martie, având următorul orar de vizitare: de luni până vineri, între orele 10:00 şi 19:00, sâmbăta, între orele 10:00 - 15:00. Accesul este liber.



Ima Montoya Aberasturi s-a născut pe malul râului Nervión, în Erandio (Vizacaya), o aşezare predominant industrială, cu şantiere navale şi fabrici de produse metalurgice, un peisaj care a marcat-o şi care şi-a pus amprenta în lucrările sale. Şi-a luat licenţa în Arte Frumoase la Universitatea din País Vasco, iar la vârsta de 21 de ani s-a mutat la Madrid - punctul de plecare către alte oraşe, deloc asemănătoare, precum Londra, Tokio, Moscova şi Budapesta, unde artista a trăit şi a lucrat.


Traiectoria artistică a Imei Montoya este bogată şi variată, expunând de-a lungul timpului în muzee prestigioase din lume, precum MMOMA din Moscova, Muzeul Metropolitan din Tokio, Muzeul Asiei din Havana, The Royal Colegge of Art din Londra, etc. A fost unul dintre artiştii selectaţi să reprezinte Spania pe durata Preşedinţiei Spaniole a Uniunii Europene în cadrul expoziţiei care a avut loc la Sediul Uniunii Europene la Bruxelles (clădirea Berlyamont); de asemenea, a expus în diverse galerii şi centre culturale din Londra, Moscova, Tokio, Belgrad, Budapesta, Barcelona şi Bilbao.


Activităţile Instituto Cervantes din Bucureşti sunt susţinute de:
Sponsori principali: AECOM
Sponsori: Benat, La Caixa, Hotel Caro, Facilitec România, FCC, Hercesa, Via Rumania
Colaboratori: Cialt, Copasa, Copisa, Cosercon, Cyes, Ferbu, Gran Via, Osho.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus