februarie 2013
Festivalul de film Berlin, 2013
Parada Film a lansat o campanie menită să aducă publicul mai aproape de filmul românesc, cel care, de ani buni, face cunoscută România peste hotare. În luna februarie 2013, Poziţia copilului, în regia lui Călin Peter Netzer, intră în cursa pentru unul dintre cele mai râvnite trofee, Ursul de Aur, la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin (7 - 17 februarie 2013). Aşa cum sportivii au nevoie de încurajările celor de acasă, în marile competiţii, şi filmul românesc are nevoie de spectatorii săi, în sala de cinema şi în afara ei.

Filmele provoacă emoţie, aşteptare, bucurie sau tristeţe, la fel ca orice competiţie sportivă, iar cinematografia şi sportul au adus cele mai multe premii României în ultimii ani. În următoarele săptămâni, personalităţi din sport şi din media se vor implica în campania Susţine România la Berlinală

Ivan Patzaichin, unul dintre cei mai titraţi sportivi români din istorie, dă startul campaniei Susţine România la Berlinală! Mesajul său pentru echipa filmului:


De patru ori medaliat cu aur la Jocurile Olimpice de vară din 1968, 1972, 1980 şi 1984, şi triplu laureat cu argint la proba de canoe, Ivan Patzaichin a primit, în 1990, Ordinul Olimpic Colanul de Platină, cea mai înaltă distincţie din partea Comitetului Olimpic Internaţional.


După Ivan Patzaichin, care a inaugurat campania, Laura Badea, singura floretistă din România care a obţinut vreodată titlul de campioană olimpică, se alătură şi ea echipei. Campioana olimpică, mondială şi europeană la scrimă, ţine pumnii echipei, care intră în competiţie pentru Ursul de Aur.

Mesajul său:

 

Laura Badea, unica sportivă din ţară medaliată cu aur la proba de scrimă, la Jocurile Olimpice din Atlanta (1996), are în palmares zeci de medalii şi este vicepreşedinte al Federaţiei Române de Scrimă şi Ambasador naţional pentru sport, toleranţă şi spirit sportiv pe lângă Consiliul Europei.
 

 
Alin Moldoveanu este al treilea campion al României care se alătură campaniei Susţine România la Berlinală!, prima de acest fel care leagă cele două domenii care au adus cele mai multe premii în ultimii ani: sportul şi cinematografia. 

"Acum şi filmul românesc are nevoie de susţinerea voastră", spune sportivul în mesajul pe care vă invităm să-l urmăriţi:


Alin Moldoveanu a câştigat în 2012 medalia de aur la tir, proba de puşcă aer comprimat 10 metri, la Jocurile Olimpice de la Londra, fiind desemnat sportivul anului 2012 al Clubului Sportiv Dinamo. A fost prima medalie de aur pentru România la Londra. Printre performanţele sale anterioare se numără: medalia de aur la Cupa Mondială de la Munchen (2008), locul IV la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008) şi titlul de vicecampion mondial la Zagreb (2006). 


 
Poziţia copilului, în regia lui Călin Peter Netzer, va avea premiera mondială pe 11 februarie 2013, la Festivalul de la Berlin 2013. Proiecţia oficială va începe la 15.30 (16.30, ora României), la Berlinale Palast, în prezenţa actorilor şi a realizatorilor.
 
Filmul este cel de-al treilea lungmetraj al lui Călin Peter Netzer după multi-premiatele Maria (2003) şi Medalia de onoare (2010). Filmul vorbeşte cu dramatism, cu emoţie, dar şi cu umor despre traumele sufocării copiilor prin dragoste şi despre amprentele pe care le lasă părinţii asupra personalităţii acestora. Pelicula este, totodată, o radiografie a high-class-ului românesc contemporan şi vorbeşte despre trafic de influenţă şi corupţie la nivel mic în instituţiile de bază ale societăţii şi extensiile acestora asupra întregului sistem socio-economic din România de azi. Scenariul este semnat de Răzvan Rădulescu şi Călin Peter Netzer.

Luminiţa Gheorghiu şi Bogdan Dumitrache au rolurile principale, de mamă şi fiu. Li se alătură, într-o distribuţie selectă, nume ca Nataşa Raab, Florin Zamfirescu, Ilinca Goia, Adrian Titieni, Cerasela Iosifescu, Mimi Brănescu şi Vlad Ivanov.
 
Poziţia copilului este o producţie Parada Film în co-producţie cu Hai Hui Entertainment, realizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, al Programului MEDIA al Uniunii Europene, Odyssey Communication, BV McCann Erikson, Real Top Media, Etno Media, Teleclub, Soti Cable Neptun, ThomasVille, Roma 62, cu participarea HBO România. 

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus