februarie 2013
Festivalul de Film Documentar One World România, 2013
Câştigătorul premiului BAFTA pentru film documentar, producătorul, autorul şi psihologul Andy Glynne vine la Bucureşti pentru a susţine un masterclass în cadrul căruia va vorbi publicului despre cele mai apreciate proiecte ale sale, despre documentarul de animaţie şi, cel mai important, despre sănătatea mentală şi metode de a aborda acest subiect prin intermediului documentarului. Masterclass-ul va avea loc joi, 14 martie 2013, începând cu ora 12:00, la Centrul Ceh din Bucureşti.

Andy este creatorul şi regizorul cunoscutei serii de scurtmetraje documentare de animaţie Animated Minds (2003) - un proiect inovator al cărui scop este de a ilustra pentru un public larg ce presupune experienţa subiectivă a problemelor mentale, plecând de la mărturia unor oameni ce s-au confruntat cu acest tip de disfuncţii. Seeking Refuge (2012) este o altă serie de documentare de animaţie produsă de Andy, ce explorează experienţele unor tineri refugiaţi din Marea Britanie. Este de asemenea producătorul seriei Why Poverty, creată pentru BBC - o compilaţie eclectică de scurtmetraje documentare ce abordează tema sărăciei în Marea Britanie dintr-o perspectivă nouă.
 
Autor al cărţii de succes Documentaries and How to Make Them, Andy Glynne este fondatorul şi directorul executiv al DFG - Documentary Filmmakers Group, o organizaţie naţională ce promovează talentul şi inovaţia în filmul documentar din Marea Britanie.
 
Pe 15 şi 16 martie 2013, Andy Glynne va susţine şi un workshop, intitulat The Filmmaker's Development Toolkit organizat în cadrul One World Romania de DocuMentor, în asociere cu Documentary Filmmakers Group. Participanţii la acest atelier vor învăţa cum să pună bazele unei strategii puternice de dezvoltare a proiectului lor şi cum să identifice o idee bună şi care sunt elementele-cheie care o pot pune în valoare: un proiect foarte bine scris, un pitch captivant şi încrezător, un trailer eficient, tehnici de lucru cu casele de producţie şi modalităţi de abordare a diferitelor oportunităţi de finanţare, printre care din ce în ce mai popularul crowd funding. Discuţiile din cadrul atelierului vor pleca de la analize de caz ale unor proiecte comandate şi realizate, concentrându-se apoi pe proiectele participanţilor.
 
Mai multe detalii despre workshop găsiţi aici.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus