martie 2013
Pisica verde
"Ţi-ai imaginat vreodată o pisică verde? E o chestie cât se poate de frumoasă, crede-mă pe cuvânt. Nu ştiu cum să-ţi explic. Imaginează-ţi o pisică normală. Cu dungi sau simplă. Şi după aia gândeşte-te la aceeaşi pisică, numai că verde. Dacă-ţi imaginezi ceva suficient de puternic, după un timp chestia aia începe să existe".

"Pisica verde spune povestea a şase adolescenţi dintr-un oraş de provincie şi a unei seri de sâmbătă care le va schimba vieţile pentru totdeauna.

Lumea lor înseamnă cartierul de blocuri din spatele combinatului, şcoala, primele iubiri şi clubul President, unde merg sâmbătă seara. Dar lumea lor mai înseamnă şi îngeri care beau vodkă, vrăji făcute la miezul nopţii, pisici verzi care apar în mijlocul intersecţiei şi pastile colorate pe care le înghiţi ca să uiţi. Este o lume din care părinţii lipsesc: fie sunt plecaţi la muncă în străinătate, fie n-au timp, fie copiii sunt nevoiţi să joace rolul părinţilor. Toţi adolescenţii din această poveste se refugiază în lumi paralele, care par mult mai frumoase şi mai suportabile decât cea în care trăiesc.

Pisica verde spune o poveste de dragoste. Ca multe poveşti de dragoste din adolescenţă, e vorba despre o iubire neîmpărtăşită.

Pisica verde spune o poveste despre o crimă. E o poveste pe care o ştim cu toţii: am citit-o în ziar sau am văzut-o la ştiri.

În primul rând însă, piesa vorbeşte despre puterea imaginaţiei cea care ne salvează de lumea gri în care trăim."

(Elise Wilk, autoarea piesei)

Contact rezervări: [email protected]

Pisica verde, de Elise Wilk (descărcaţi textul piesei de pe siteul Editurii LiterNet, aici.)
Regia: Cristi Juncu
Scenografia: Cosmin Ardeleanu
cu: Rareş Andrici, Diana Roman / Deborah Feldman, Andrei Cătălin / Mihai Cojocaru, Anghel Damian / Andrei Cătălin, Irina Antonie / Alexandra Buză, Iulia Ciochină / Georgiana Vişan.
UNATC an III, clasa prof. Adrian Titieni
De: Elise Wilk Regia: Cristi Juncu Cu: Rareş Andrici, Diana Roman / Deborah Feldman, Andrei Cătălin / Mihai Cojocaru, Anghel Damian / Andrei Cătălin, Irina Antonie / Alexandra Buză, Iulia Ciochină / Georgiana Vişan

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus