Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Poziţia copilului

Publicul a decis: Poziţia copilului va beneficia de proiecţii speciale la Cinema Studio din Bucureşti

martie 2013
După ce, timp de o săptămână, a fost luat cu asalt de publicul bucureştean, Cinema Studio a luat decizia de a organiza o serie de proiecţii speciale, în afara programului obişnuit, ale filmului Poziţia copilului în regia lui Călin Peter Netzer. Decizia a fost luată de conducerea cinematografului în urma numărului mare de cereri venite din partea publicului. Filmul premiat cu Ursul de Aur va rula în acest weekend cu subtitrare în limba engleză, sâmbătă şi duminică, 16-17 martie 2013, de la ora 22.00, şi miercuri, 20 martie 2013, de la aceeaşi oră.

Spectatorii din Bucureşti vor avea ocazia să-i întâlnească pe actorii şi realizatorii filmului Poziţia copilului marţi, 19 martie 2013, de la 19:00, la Cinemateca Union. Producătoarea Ada Solomon, actorii Luminiţa Gheorghiu, Bogdan Dumitrache, Florin Zamfirescu şi Adrian Titieni vor răspunde întrebărilor celor prezenţi în sală la finalul proiecţiei.

Trofeul Ursul de Aur va mai face o oprire tot în Capitală, joi, 21 martie 2013, la Noul Cinematograf al Regizorului Român. După proiecţia de la 19.30, producătoarea Ada Solomon şi actorii Luminiţa Gheorghiu, Bogdan Dumitrache, Ilinca Goia şi Florin Zamfirescu vor sta de vorbă cu publicul.

În a doua săptămână, filmul Poziţia copilului premiat cu Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin poate fi văzut, în continuare, în peste 20 de oraşe din ţară, inclusiv în Baia Mare. Programul pe oraşe poate fi consultat aici: http://www.paradafilm.ro/news/1050.

Cu 19.729 spectatori în primul weekend, Poziţia copilului este filmul românesc cu cel mai mare succes la premieră, în ultimul deceniu, surclasând producţii ca Minte-mă frumos, de Iura Luncaşu (14.011 în primul weekend) şi Despre oameni şi melci, în regia lui Tudor Giurgiu (13.929 spectatori), cele două titluri autohtone aflate în topul box office-ului pe 2012. Pelicula a excelat şi la capitolul încasări, cu 259.217 de lei, cele mai mari pentru un film românesc, în primul weekend, în ultimii 20 de ani.

Poziţia copilului este cel de-al treilea lungmetraj al lui Călin Peter Netzer după multi-premiatele Maria (2003) şi Medalia de onoare (2010). Filmul vorbeşte cu dramatism, cu emoţie, dar şi cu umor despre traumele sufocării copiilor prin dragoste şi despre amprentele pe care le lasă părinţii asupra personalităţii acestora. Pelicula este, totodată, o radiografie a high-class-ului românesc contemporan şi vorbeşte despre trafic de influenţă şi corupţie la nivel mic în instituţiile de bază ale societăţii şi extensiile acestora asupra întregului sistem socio-economic din România de azi. Scenariul este semnat de Răzvan Rădulescu şi Călin Peter Netzer.

Luminiţa Gheorghiu şi Bogdan Dumitrache au rolurile principale, de mamă şi fiu. Li se alătură, într-o distribuţie selectă, nume ca Nataşa Raab, Florin Zamfirescu, Ilinca Goia, Adrian Titieni, Cerasela Iosifescu, Mimi Brănescu, Vlad Ivanov şi Tania Popa.

Poziţia copilului este o producţie Parada Film în co-producţie cu Hai Hui Entertainment, realizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, al Programului MEDIA al Uniunii Europene, Odyssey Communication, BV McCann Erikson, Real Top Media, Etno Media, Teleclub, BMW Motor AG, Soti Cable Neptun, ThomasVille, Roma 62, cu participarea HBO România.
Campania de promovare a filmului în România este sprijinită de Uniunea Cineaştilor din România (UCIN) şi Institutul Cultural Român (ICR).
Echipa filmului se deplasează prin ţară cu sprijinul companiei TAROM.
Sponsori: Silva, Apa Nova, Borsec
Parteneri media: Radio Guerrilla, Şapte seri, Adevărul, Gazeta Sporturilor, Ziarul Ring, Ziare.com, Cinemagia.ro, Cinemarx.ro, Hotnews.ro, BeWhere, Dilema Veche, Liternet.ro, Studentie.ro, Urban.ro, Hotcity.ro, Feeder.ro, Filmreporter.ro, Vice.com, Cocor Media Channel, Spectacular Media.

Toate articolele despre Poziţia copilului

A Bear for Romania - Child's Pose, Mihai Fulger, translated by Claudia Moscovici
 Filmul Poziţia copilului se lansează pe DVD, Comunicat de presă
 Stabilirea dominaţiei - Poziţia copilului, Diana Mereoiu