martie 2013
La Teatrul Excelsior, în serile de 27, 28 şi 29 martie 2013, la ora 19.30, aerul va avea o vibraţie specială, iar primăvara va cânta. Nu este doar o metaforă, pur şi simplu aşa se va întâmpla, dacă veţi păşi pragul Teatrului Excelsior, unde vă aşteaptă un concert ca în poveşti al unui mare şi frumos "nebun" al muzicii româneşti, Nicu Alifantis.

Fiecare reprezentaţie a acestui concert este irepetabilă. Concertul din 27 martie 2013 va sta sub însemnele de spiritualitate ale lui  Nichita Stănescu şi ale Zilei Mondiale a Teatrului.

Ei bine, poate nu o să vă vină să credeţi, dar pasionalul brăilean, cu rădăcini greco-macedonene, respiră, compune şi trăieşte cu şi pentru muzică de patru decenii.

Concertele de la Teatrul Excelsior - "Să smulgem fildeşii din Alifantis" - au o încărcătură specială. Pe de o parte, reprezintă bucuria creatorului care a "servit" cu aceeaşi ardoare publicul, de la prima sa piesă, până astăzi, iar pe de altă parte, concertul este gândit de Nicu Alifantis ca o adâncă reverenţă faţă de unicul Nichita Stănescu, de la a cărui naştere se vor împlini, pe 31 martie 2013, 80 de ani.

Titlul acestui concert este un vers creat de Nichita în noaptea de 12 spre 13 aprilie 1983, anul în care Nichita avea să se ridice la ceruri.

Să smulgem fildeşii din Alifantis este mai mult decât un concert, este un legământ artistic, între doi prieteni nepereche - Nichita şi Alifantis - care sfidează timpul şi legile acestuia.

Veniţi să vă umpleţi de încântare în aceste seri de graţie ale Teatrului Excelsior!

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus