martie 2013
Gala Twin Art, 2013
Un Ateneu azuriu ce purta însemnul HHC România, fundaţia care de 15 ani se luptă să ofere o casă şi o familie fiecărui copil din România - aceasta este imaginea pe care trecătorii au putut-o zări ieri seară cu ocazia primei ediţii a Galei HHC - Twin Art.
 
Acest proiect reprezintă o dorinţă mai veche a celor de la Hope and Homes for Children România, aceea de a crea un eveniment care să simbolizeze filosofia lor simplă: încrederea că lucrurile frumoase şi făcute cu pasiune pot schimba lumea.
 
În seara de 20 martie Twin Art a devenit pentru aproape două ore un spaţiu ideal, în care arta sunetelor - ilustrată în mod strălucit de violonistul Alexandru Tomescu şi pianistul Andrei Licareţ - şi cea a umanităţii, au coexistat. Cu prezenţa actorului Mihai Călin în chip de gazdă a serii, pe scenă au urcat şi au pledat pentru cauza copiilor aflaţi în protecţia statului Alteţa Sa, Principesa Marina Sturdza - Preşedinte de Onoare al Fundaţiei şi Ştefan Dărăbuş - Director Naţional HHC România, dar şi alte personalităţi care au dorit să ofere un exemplu.

Jurnalista Amalia Enache (PRO TV) şi-a pus de câţiva ani în luptă talentul jurnalistic pentru a face cunoscută cauza HHC România şi continuă să realizeze proiecte de televiziune prin care să sprijine activitatea fundaţiei. Deoarece consideră că perioada copilăriei trebuie să fie o operă de artă în sine, Amalia Enache a declarat: "voi da în continuare voce problemelor lor până când o casă şi o familie pentru fiecare copil va fi o realitate."

Malvina Cservenschi, cunoscut designer de bijuterii al brandului Malvensky Charms, a lansat brăţara Wings of Hope - o bijuterie simbol care de ieri se vinde în sprijinul copiilor aflaţi în protecţia statului. "Brăţara Wings of Hope a apărut din dorinţa noastră de a oferi ajutor unor copii pentru care Acasă este un concept, şi nu o realitate. Aripile de înger semnifică protecţia noastră, pentru ca dorinţele acestor copii să devină realitate, iar viaţa lor să se schimbe în bine." a declarat Malvina pe scena Ateneului, înainte de a înmâna bijuteria Wings of Hope fiecărui susţinător special implicat în Gala Twin Art.

Sorin Dănescu - membru al trupei Diesel - a anunţat aseară evenimentul Charity Sale, cu obiecte din colecţii personale pe care le va licita în beneficiul HHC România. Banii se vor îndrepta integral către fundaţie pentru a o ajuta să se mai apropie cu un pas de misiunea pe care şi-a ales să o îndeplinească: aceea de a oferi o casă şi o familie pentru fiecare copil. 
 
Nu în ultimul rând, violonistul Alexandru Tomescu a împărtăşit publicului faptul că ediţia din 2013 a Turneului Naţional Stradivarius va fi dedicată la rândul ei Fundaţiei HHC. Cele 13 recitaluri găzduite de catedrale din 13 oraşe ale României, vor invita la armonie şi solidaritate.

Nume precum Oana Cuzino, Monica Dascălu, Magda Pălimariu, Ioana Maria Moldovan, Dan Cruceru, Laura Cosoi, Adela Popescu, Radu Vâlcan, Dana Rogoz, Cabral şi Andreea Ibaka, Thea Haimowitz, Dana Deac sau Sonia Argint Ionescu, numeroşi diplomaţi şi oameni politici iubitori de muzică bună şi de frumos s-au reunit la Ateneul Român. Mesajul principal al serii a fost acela că pentru a ne oferi nouă un viitor mai bun, trebuie să ne implicăm în crearea unui prezent pe măsură. Ajutându-i chiar şi cu gesturi mici pe copiii aflaţi în protecţia statului, vom crea o Românie mai bună, mai frumoasă, mai echilibrată, în care fiecare primeşte o şansă la o viaţă normală.
 
Prezenţa persoanelor din public, într-un număr extraordinar de mare, participarea unor persoane-cheie din societatea românească, valul de apreciere şi emulaţia creată în jurul acestui eveniment arată că HHC România e pe drumul potrivit în a oferi o casă şi o familie pentru fiecare copil.
 
Hope and Homes for Children (HHC) România este o organizaţie neguvernamentală care activează în România din 1998 şi are ca scop eradicarea îngrijirii instituţionale pentru copii şi prevenirea separării copilului de familie. Până în prezent prin programele HHC peste 4.750 de copii au fost scoşi din instituţii de tip vechi, pentru peste 12.000 de copii a fost prevenită separarea de familie şi peste 5.600 de angajaţi în servicii sociale au beneficiat de formare profesională la noile standarde HHC.
Contact: Alina Cruceru [email protected] / Tel : 021 - 367 28 68 / www.hhc.ro
HHC este susţinut de PRO TV
Sponsorul Galei Twin Art 2013: Baker Tilly Romania
Co-producători: Quartz Media Production; Filarmonica "George Enescu"
Parteneri: Malvensky, Casa de vinuri Cotnari, Donaris, Iris, Five\'s, Choco Pack.
Cu: Alexandru Tomescu, Andrei Licareţ

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus