aprilie 2013
Beasts of the Southern Wild
"Universul este compus din mici bucăţi care se potrivesc perfect. Dacă se strică un element, totul se destramă".

Beasts of the Southern Wild / Tărâmul visurilor ne arată că lumea e ca un puzzle, format din oameni, vietăţi, fapte şi acţiuni ce trebuie să se coordoneze în armonie.  Este o poveste impresionantă despre supravieţuire, curaj şi legăturile strânse între membrii unei comunităţi izolate de lumea civilizată. Incursiunea în Tărâmul visurilor în regia lui Benh Zeitlin va fi posibilă începând cu 12 aprilie 2013, în cinematografele din Bucureşti şi Cluj.

Eroina filmului, Hushpuppy, este interpretată de Quvenzhané Wallis, cea mai tânără actriţă nominalizată la Oscar 2013! Este eroina perfectă pentru un film tulburător, "autentic, poetic şi misterios" (The Guardian).

Bathtub / Cada, locul de acţiune al filmului, este o lume imaginară inspirată de zona Louisianei, în care  o veţi cunoaşte pe Hushpuppy, o fetiţă de şase ani care locuieşte cu tatăl său, Wink. Cei doi luptă pentru supravieţuire într-un loc uitat de lume, care reprezintă întregul lor univers. Beasts of the Southern Wild / Tărâmul visurilor, un film miracol, magic şi emoţionant, care îmbină ferocitatea, sălbaticul şi sărăcia cu candoarea şi dragostea pentru natură şi oameni.

Filmul prezintă relaţia dintre tată şi fiică într-o lume în care "doar cei puternici" rezistă, în care iubirea pentru comunitate este mai puternică decât apele şi furtunile care mătură tot ce le stă în cale. Cutezătoare, Hushpuppy îşi apară dreptul de a-şi povesti istoria, atunci când delta este acoperită de ape şi comunitatea refuză să-şi părăsească îndrăgitul cămin.

În plus, filmul s-a bucurat de recunoaştere la nivel internaţional prin obţinerea premiului FIPRESCI la Cannes 2012 sau premiul BAFTA pentru cel mai bun scenariu adaptat. Regizorul Benh Zeitlin se află la debutul său cinematografic la doar 30 de ani, fiind recompensat la Cannes 2012 cu distincţia Camera d'Or, iar la Oscar 2013 cu o nominalizare în categoria cel mai bun regizor alături de nume mari ca Steven Spielberg, Ang Lee sau Michael Haneke.

Parteneri: ziare.com, Sapte seri, Radio Guerilla, Modernism, BeWhere!, Filmreporter, Cinefan, Cinemarx, Cooperativa Urbană, Sub25, LiterNet.ro, Teenpress, World Class, Cărtureşti, Green Peace, Let's do it Romania, Salvati Delta, Mai mult verde.

www.asociatiamacondo.ro
Intraţi în lumea Căzii: http://www.facebook.com/BeastsOfTheSouthernWildFilm


De: Benh Zeitlin Cu: Quvenzhané Wallis, Dwight Henry, Jonshel Alexander, Marilyn Barbarin, Kaliana Brower

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus