aprilie 2013
Festivalul Internaţional de film NexT, 2013
Oscars Night la NexT 2013
 
Highlight-ul zilei de vineri, 12 aprilie 2013, la NexT 2013 va fi proiecţia scurtmetrajelor nominalizate la Premiile Academiei Americane de Film şi a câştigătorului premiului Oscar pentru scurtmetraj de ficţiune. Programul începe la ora 20:00 la Cinema Patria şi va cuprinde scurtmetrajele nominalizate - Death of a Shadow (r: Tom Van Avermaet, Ellen de Waele), Henry (r: Yan England), Curfew (Shawn Christensen), Buzkashi Boys (r: Sam French, Ariel Nasr) şi câştigătorul Asad (r: Bryan Buckley, Mino Jarjoura).
 
Oscar-urile europene - Nominalizările Academiei Europene de Film
 
NexT prezintă şi în 2013 o selecţie a filmelor nominalizate la premiile EFA (European Film Academy) în 2012, la Cinema Corso începând cu ora 17:00 şi 19:30. Printre cele 13 scurtmetraje europene se numără şi câştigătorul din 2012 al Premiului EFA pentru Cel mai Bun Scurtmetraj - Superman, Spiderman sau Batman, realizat de Tudor Giurgiu.


Superman, Spiderman sau Batman spune povestea lui Aron, un băieţel de cinci ani, care, împreună cu tatăl său acoperit de griji, porneşte într-o dimineaţă pe un drum la capătul căruia doreşte, asemenea eroilor din benzile desenate, să-şi salveze mama bolnavă de inimă.
 
Focus: Festivalul Internaţional de Film Aubagne
 
La Cinema Corso, în continuarea ultimului calup de filme din competiţie, care începe la ora 17:30, vor fi proiectate şase scurtmetraje din selecţia Festivalului de Film de la Aubagne. Festivalul Internaţional de la Aubagne a ajuns în 2013 la cea de a XIV‐a ediţie şi este dedicat creaţiilor cinematografice care ies în evidenţă datorită compoziţiilor muzicale şi a coloanelor sonore deosebite.
 
"În 2013 am ales să introducem în selecţia de scurtmetraje a Festivalului de Film NexT şi filme prezentate în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Aubagne pentru importanţa pe care ambele festivaluri o acordă coloanei sonore şi sound designului", declară Yvonne Irimescu, coordonator al Festivalului de Film NexT.
 
Seminarii de sound design şi postproducţie
 
Ziua de vineri începe la ora 10:00 cu seminarul de sound design susţinut de Roar Skau Olsen, un sound designer invitat din Suedia, care va vorbi publicului despre interacţiunea dintre sound design şi muzica de film. Discuţia va pleca de la un studiu de caz, realizat pe baza filmului Excuse Me (regizat de Henrik Ruben Genz, 2012).
 
Între 12:30 si 14:00 trei dintre cele mai importante studiouri de postproducţie din România vor prezenta ultimele echipamente şi progrese în domeniu. ABIS Studio, Digital Cube şi Chainsaw Europe vor susţine împreună un seminar de postproducţie.
 
Biletele şi abonamentele pentru proiecţiile Festivalului de Film NexT pot fi achiziţionate online de pe www.eventbook.ro şi de la Librăria engleză Anthony Frost, dar şi de la casele de bilete ale cinematografelor Studio, Corso şi Patria.
 
Festivalul Internaţional de Film NexT este un eveniment organizat de Societatea Culturală NexT.
Festivalul Internaţional de Film NexT se desfăşoară sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României. Activităţile Societăţii Culturale NexT se încadrează în "Viziunea pe 30 de ani pentru România" a Casei Regale.
Cu sprijinul: Centrului Naţional al Cinematografiei şi Uniunii Cineaştilor din România.
Sponsori: JTI, HBO, Farmaciile Catena
Parteneri: Romtelecom, ArCuB, Cărtureşti, Stage Expert, Grolsch, Abis, Cinelabs Romania, Digital Cube, Chainsaw, Noumax, Sony, F64, UNATC, Media Desk Romania, Mobila Dalin, Osho Primăverii, Anca Fronescu - Romanian Film Supporter, Illy, La Fântâna, Mediatrust, Ambasada Spaniei, Institutul Cervantes, Goethe Institut, Ambasada Suediei, Ambasada Portugaliei, Delegaţia Wallonie-Bruxelles, Institutul Balassi
Parteneri media: Cocor Media Channel, ShortsTV, Utv, Radio Guerilla, Decât o revistă, TATAIA, Revista de Povestiri, Money Magazine, BeWhere!, Şapte Seri, Ring, GQ, Playboy, Feeder.ro, money.ro, orasulm.eu, metropotam.ro, urban.ro, hotcity.ro, Trilulilu.ro, Liternet.ro, SUB25.ro, Filmreporter.ro, Peteava.ro, Cinemagia.ro, Modernism.ro, Hypestreet.ro, CooperativaUrbana.ro
NexT Kids este un program susţinut de Itsy Bitsy şi promovat de urbankid.ro şi prokid.ro.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus