aprilie 2013
Turn Off the Lights
Documentarul Turn Off The Lights, o producţie Strada Film în regia Ivanei Madlenovic, va avea premiera oficială miercuri, 24 aprilie 2013, ora 18:30, la Noul Cinematograf al Regizorului Român, din cadrul MŢR. După vizionarea filmului, va avea loc o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu echipa filmului. Din 7 mai 2013, va putea fi urmărit la Cinema Union din Bucureşti. 

Aflat în selecţia oficială a Festivalului de Film de la Tribeca, - fondat de Robert De Niro-, laureat al Premiului pentru Cel mai bun documentar la Festivalul de Film de la Sarajevo în 2012 şi la Gopo în 2013, pelicula "este un portret al reintegrării, într-o societate unde îngăduirea propriilor săbiciuni, violenţa şi excesul sunt o chestiune de supravieţuire" (Liza Domnitz, Tribeca). Pe marile ecrane pot fi urmăriţi Papan Chilibar, cunoscut pentru rolul din Eu când vreau să fluier, fluier (r. Florin Şerban, 2010), Alexandru Mititelu, care a mai jucat în filmul Loverboy (r. Cătălin Mitulescu, 2011).

Este un film despre trei băieţi eliberaţi din închisoare. Trei destine care se împletesc într-unul singur, cel al lui Alex, un personaj captivant care vorbeşte despre trecutul lui cu o atitudine deranjant de blazată faţă de femei, violenţă şi vină. Alex şi foştii lui colegi reuşesc să se reconcilieze cu lumea exterioară, în ciuda dilemelor de moralitate cu care se confruntă.

Turn Off the Lights este un tribut adus optimismului persoanelor de etnie Romă, iar filmul s-a născut din legătura personală pe care a avut-o regizoarea Ivana Mladenovic cu această cultură a muzicii şi a bucuriei de a trăi, în perioada copilăriei din Serbia.

Nu este genul de film care caută răspunsuri la întrebări de tipul «Ce i-a împins pe ei să comită infracţiuni?», ci o incursiune în viaţa lor, ajungi să îi cunoşti şi să te apropii de ei prin faptul că îi vezi, observi ce fac ei în prima zi de eliberare - dacă merg la părinţi, la copil sau la iubită. E un film plin de viaţă şi de muzică, unul dintre foştii deţinuţi cântă tot timpul". (Bianca Oana, co-scenarist.)

Ivana Mladenović s-a născut în Kladovo, Serbia. S-a mutat la Bucureşti pentru a studia regie de film la UNATC, după care a continuat cu un master, la aceeaşi universitate.
Turn Off the Lights este distribuit în România de Metropolis Film.


Regia: Ivana Mladenovic Cu: Alexandru Mititelu, Papan Chilibar, Dragomir Christian George, Israila Jamir

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus