mai 2013
Concert The Count Basie Orchestra
Trupa Django Sound Quartet a fost aleasă de către managementul prestigiosului big band The Count Basie Orchestra să cânte în deschiderea concertului pe care aceştia îl vor susţine la Sala Palatului din Bucureşti pe 14 mai 2013.

Trupa Django Sound Quartet a fost înfiinţată în 2010 de către violonistul Costinel Mirea, nepotul celebrului virtuoz Constantin Mirea, care a cântat alături de Maria Tănase, Romica Puceanu, Gabi Luncă, Fărâmiţă Lambru sau Ion Onoriu. Vioara pe care cântă Costinel Mirea, moştenită de la bunicul său, este certificată de mai mulţi lutieri ca fiind o vioară originală Sebastian Rauch, datată în anul 1750.

Django Sound Quartet a obţinut Premiul 1 la ediţia din 2010 a Festivalul de Jazz de la Sibiu. Costinel Mirea a obţinut  un an mai târziu la acelaşi festival premiul pentru cel mai bun solist instrumentist, precum şi Marele Premiu, cu trupa New Wave Trio (împreună cu Toma Dimitriu - pian şi Michael Acker - contrabas). Ei abordează în special un repertoriu care se trage din jazz-ul manouche, pastrând tradiţia şi puritatea acestui gen, dar şi îmbinându-l curajos şi inspirat cu influenţe din folclorul românesc.

Componenţă Django Sound Quartet: Costinel Mirea - vioară, Andi Avădănoaei - chitară solo, Gabriel Brutaru - chitară, Cristian Mirea - contrabas.

Concertul Count Basie Orchestra are loc marţi, 14 mai 2013, de la ora 20:00, la Sala Palatului.  Faimosul big band va sosi la Bucureşti de la Londra şi aduce cu el mai bine de 80 de ani de tradiţie şi tehnică desăvârşită. Cei 17 membri ai orchestrei păstrează intact prestigiul fondatorului Count Basie, unii dintre ei fiind recrutaţi personal de către acesta la începutul anilor '80.

Salutul video transmis de dirijorul Count Basie Orchestra publicului din România poate fi văzut aici: https://vimeo.com/65806254.

Preţul biletelor începe de la 75 de lei. Ultimele bilete pot fi achiziţionate pe www.bilete.ro,  în oficiile Poştei Române semnalizate Bilete.ro, la Casieria Palatului Naţional al Copiilor Bucureşti şi la Casieria Metrou Unirii 1 Bucureşti, precum şi pe www.eventim.ro, în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo şi la casa de bilete a Sălii Palatului.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus