mai 2013
Concert The Count Basie Orchestra
Prestigiosul big band The Count Basie Orchestra vine la Sala Palatului pe 14 mai 2013 cu o solistă în vârstă de 30 de ani, considerată cea mai bună din generaţia ei de către criticii de jazz din Statele Unite.

Brianna Thomas s-a născut în Peoria, statul Illinois şi a crescut înconjurată de muzică. Tatăl său a influenţat-o prin propriile lui calităţi vocale şi de percuţionist. La vârsta de 6 ani a debutat în formaţia tatălui ei, interpretând în duet clasicul What A Wonderful World. Câţiva ani mai târziu a fost remarcată de mai mulţi promoteri de jazz din Illinois şi a plecat în turnee cu un big band local, ajungând astfel să cânte la festivaluri prestigioase ca Montreux, Umbria, Tokyo sau Sankt Petersburg.

Din 2006 locuieşte la New York şi a colaborat cu nume cu rezonanţă din jazz, ca Herlin Riley, Billy Taylor, Curtis Fuller sau Wynton Marsalis. Pasul următor a venit firesc anul trecut, când Brianna Thomas a fost chemată să o înlocuiască în cadrul Count Basie Orchestra pe legendara solistă Carmen Bradford, care ocupa postul încă din 1983.

De-a lungul anilor, The Count Basie Orchestra au colaborat cu o serie de soliste cu nume de rezonanţă din istoria jazz-ului. Printre cele mai celebre colaborări, fără îndoială, se află antologicul album Ella and Basie! (1963), considerat şi acum una dintre cele mai bune înregistrări ale fenomenalei Ella Fitzgerald.
 
Alte soliste celebre care au cântat împreună cu Count Basie Orchestra sunt Ethel Waters, Billie Holiday şi Sarah Vaughan.


Preţul biletelor începe de la 75 de lei. Biletele pot fi achiziţionate pe www.bilete.ro,  în oficiile Poştei Române semnalizate Bilete.ro, la Casieria Palatului Naţional al Copiilor Bucureşti şi la Casieria Metrou Unirii 1 Bucureşti, precum şi pe www.eventim.ro, în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo şi la casa de bilete a Sălii Palatului.

Concertul este organizat de Fundaţia Culturala Phoenix.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus