mai 2013
Articole diverse
Actriţa Ana Ularu a fost distribuită în cel de-al treilea sezon al celebrului serial de televiziune Familia Borgia. Ana Ularu (Periferic, Hârtia va fi albastră, Italiencele) joacă rolul ducesei Charlotte d'Albret, cea care va deveni soţia lui Cesare Borgia. Acest sezon are 10 episoade, iar pe Ana Ularu o veţi putea vedea în cel de-al cincilea: The Wolf and The Lamb (21 iunie 2013, la HBO).

Familia Borgia - sezonul III va fi difuzat în curând şi de HBO România, în fiecare vineri, de la ora 20. Premiera va avea loc pe 24 mai 2013.

Saga dinastiei italiene din secolul XVI Familia Borgia / The Borgias, serial început în 2011 (pe canalul tv american Showtime) a ajuns acum la sezonul al treilea. Seria îl are în rolul principal pe Jeremy Irons, actor nominalizat la Globul de Aur pentru "Cel mai bun actor într-un serial de televiziune" în 2012 pentru rolul dintr-un sezon anterior al aceluiaşi serial. Familia Borgia este creat, produs şi scris de regizorul laureat cu Oscar Neil Jordan (The Crying Game).
 
-----------------------------------

Ana Ularu, despre filmările la Familia Borgia

"Istoric, Charlotte D'Albret a fost o nobilă de la Curtea Franţei, ducesă de Valentinois şi sora regelui Jean III de Navarra. Căsătoria ei cu Cesare Borgia a durat până la moartea acestuia, iar Charlotte a fost mama singurului copil legitim al fiului papei Alexandru VI, Louise Borgia."
 
"Cu toate că mariajul celor doi stă sub marca unor decizii strategice politic, am decis să abordăm rolul şi situaţiile dramatice dintr-un punct de vedere logic, al chimiei unor tineri care, mai departe de interesele pe care le servesc, descoperă şi avantajul uman al unirii lor. Sunt doi nobili inteligenţi, au umor şi luciditate în ceea ce priveşte interacţiunea lor."
 
"Am repetat cu Kari Skoglund, regizoarea episodului The Wolf and The Lamb, şi am descoperit că - intuisem cumva asta din perioada de casting - ceea ce o face pe Charlotte să rămână soţia lui Cesare până la sfârşitul vieţii (în condiţiile în care în episod se vorbeşte despre bula papală care îngăduie divorţul) este camaraderia dintre ei."
 
"Ca spectator urmărisem avid primele două sezoane, iar după finalul celui de-al doilea m-am înfrânat cu greu să nu întreb ce se întâmplă, să nu aflu povestea înainte de a mă întoarce din postura de actant la cea de privitor."
 
"Le adoram pe Holliday Grainger şi pe Gina McKee (Catherina Sforza), mi se par două roluri extraordinare şi minunat întrupate. De asemenea, pe Francois Arnaud şi pe Sean Harris (Micheletto). Cu Sean chiar am mai lucrat şi la un film al lui Susanne Bier. Iar despre Jeremy Irons mi se pare deja inutil să mai spun că este unul dintre actorii mei preferaţi. El reuşeşte să îl reabiliteze şi acuze în acelaşi timp şi, în mod subtil şi neacuzator, să îl umanizeze pe infamul Rodrigo Borgia."
 
"Ca actor am fost primită minunat din prima zi, de la prima probă de costume cu Gabriela Pescucci, un idol pentru mine, venită cum sunt dintr-o familie de scenografi. Echipa a fost în cel mai curat sens al cuvântului mi-nu-na-tă! Profesionişti, dar mai departe de asta, artişti adevăraţi. Ai nevoie de artişti pentru a înfăptui un asemenea serial, nu e doar industrie. Întâlnirea cu Francois şi Holly a devenit o prietenie foarte frumoasă şi am amintiri superbe din perioada filmărilor. Am fost adoptată imediat şi răsfăţată din prima zi. Francois m-a ajutat să filmez o probă pentru un alt proiect, mi-a fost DOP (director de imagine - n. red.) şi partener, apoi tot el s-a ocupat cu trimiterea probei, cu toate că filma zilnic."
 
"La filmări ne temeam cel mai tare de scena balului, foarte complicată tehnic, cu multă lume într-un spaţiu destul de mare. Mai departe de asta, scena aceasta este într-un anumit sens cea mai importantă, cei doi se cunosc, se analizează, se simt şi se aleg unul pe celalalt după o discuţie ce poartă, mai departe de aura unei negocieri fruste, şi o puternică încărcătură erotică a doi egali care se descoperă. Am repetat coregrafiile atât cât ne-a permis timpul, am lucrat cu o coregrafă minunată, am râs mult. Am norocul de a ajunge mereu lânga oameni cu umor în profesia mea."
 
"Am iubit prezenţa mea în The Borgias. Nu există alt cuvânt sau altă descriere."
-----------------------------------
Despre Ana Ularu
 
Ana Ularu are 27 de ani şi este absolventă a Universitătii de Artă Teatrală si Cinematografică. De la 8 ani joacă în filme de lung şi scurtmetraj, piese de teatru şi seriale TV.


Pentru rolul din Periferic (regia: Bogdan Apetri), Ana a primit Premiul pentru "Cea mai bună actriţă" la Festivalul de Film de la Salonic şi trofeul Boccalino - Premiul Criticii Elveţiene pentru "Cea mai bună actriţă", în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Locarno, precum şi premiul pentru "Cea mai bună actriţă în rol principal" în cadrul Galei Premiilor Gopo din 2012.

 
Ana Ularu a primit de asemenea trofeul Shooting Stars la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin (2012), devenind astfel unul dintre cei mai buni 10 tineri actori din Europa.


Alte câteva producţii de succes în care a jucat sunt Turkey Girl, un scurtmetraj realizat de Cristian Mungiu şi inclus în proiectul internaţional Lost and Found, Italiencele (regia: Napoleon Helmis), Hârtia va fi albastră (regia: Radu Muntean) şi Youth Without Youth (regia: Francis Ford Coppola).
 
Ana Ularu şi Kaiser Chiefs

Puţini ştiu că, la începutul carierei sale, Ana Ularu a apărut într-o serie de videoclipuri ale unor trupe celebre precum Kaiser Chiefs, All Saints, Hurts sau Magnetic Man, toate regizate de W.I.Z. Pe Ana o puteţi recunoaşte în videoclipul original al piesei "Angry Mob" (Kaiser Chiefs), "Sunday" şi "Better than Love" (Hurts), "Perfect Strangers" (Magnetic Man), "Rock Steady" (All Saints).

Ana Ularu - în curînd, pe marile ecrane!
 
Ana a fost extrem de activă artistic în ultimul an. Dintre proiectele cele mai recente amintim aici Serena, în regia danezei Susanne Bier (cîştigătoarea Oscar-ului 2011 pentru "Cel mai bun film străin" - Hævnen). În Serena, Ana Ularu va apărea alături de Bradley Cooper (The Hangover - 2009, Wedding Crashers - 2005, Limitless - 2011) şi Jennifer Lawrence (The Hunger Games - 2012, Winter's Bone - 2010), interpreţii rolurilor principale. Serena este o dramă plasată în perioada crizei economice din perioada interbelică, în statul Carolina de Nord, din SUA. Pelicula va fi lansată în cinema în 2013.
 
A Very Unsettled Summer (2013) este un film în regia Ancăi Damian în care Ana Ularu joacă alături de Jamie Sives, Kim Bodnia si Diana Cavallioti.
 
Tot în 2013 - nu întîmplător premiera va fi chiar pe 23 August - pe Ana o veţi putea vedea în Sunt o baba comunistă (2013) al lui Stere Gulea. Cu Luminiţa Gheorghiu şi Marian Râlea.
 
În thriller-ul Camera Trap (2013), regia Alex Verner, filmat în Isle of Man şi Nepal, Ana Ularu joacă rolul unui biolog din cadrul unei expediţii wild life din Asia Centrală, expediţie care se dovedeşte a fi extrem de periculoasă.
 
Index Zero (2013) este o producţie italiană, o poveste distopică absolut fascinantă în regia lui Lorenzo Sportiello. Ana Ularu va juca alături de Simon Merrells, actorul englez din rolul lui Marcus Crassus din serialul Spartacus.

anca romanescu | punk pr | 0732 144 570 | 0745 10 20 24 | [email protected]

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus