mai 2013
Day of Wrath - concert Bogdan Ota, 2013
"Nu există accidente, ci doar căi de urmat" - Bogdan Ota

Day of Wrath "Revelaţia" - un spectacol total de sunet, lumini şi efecte speciale semnat Bogdan Ota, va avea loc în zilele de 14 şi 15 iunie 2013, ora 20:00, la Cinema Patria Bucureşti.

Day of Wrath "Revelaţia" s-a născut dintr-o viziune artistică de excepţie, la baza căreia se găseşte întâlnirea splendidă dintre mai multe arte: muzică, balet modern şi imagine vizuală (proiecţie de videoclip). Spectacolul propune o viziune constructivă asupra conceptului biblic şi asociază Revelaţia / Apocalipsa cu reconcilierea, iertarea, renaşterea, salvarea, un nou început, speranţa şi recompensa divină. Distrugerea simbolică a vechilor principii ale omenirii face posibilă reconstruirea acesteia pe noi temelii, de justiţie şi echitate, iar Revelaţia reprezintă exact momentul declanşator al unei etape de progres spiritual.


Bogdan Ota va promova la Bucureşti, pe 14 şi 15 iunie 2013, albumul Day of Wrath, împreună cu Nordic Sonata Orchestra care îl acompaniază pe artist în concertele şi performance-urile sale. Primul concert din acest turneu a avut loc în februarie 2013 în Cluj, pe scena Operei Naţionale şi s-a bucurat de o reacţie copleşitoare din partea publicului (sold-out în timp record). În luna martie 2013 artistul a concertat în Perth, West Australia, la Mandurah Performing Arts Center, iar în luna iulie 2013 va reveni pe continental australian pentru alte două concerte, urmând apoi să plece în SUA, unde fanii îl aşteaptă cu nerăbdare.

Ascultaţi două piese de pe acest album aici.

Bogdan Ota este unul dintre cele mai sonore nume din industria muzicală contemporană şi unul dintre artiştii români cu cea mai spectaculoasă ascensiune din ultimii ani. Absolvent al Universităţii de Arte "George Enescu" din Iaşi, artistul român a ajuns extrem de cunoscut şi apreciat în întreaga lume o dată cu participarea sa la competiţia "Norway Got Talent", în 2011, unde a înregistrat un succes fulminant.


În 2012 artistul lansează proiectul de New Age Symphonic "Nordic Sonata Orchestra" şi primul său album intitulat Day of Wrath, produs de casa de discuri Electrecord. Tot în acelaşi an are loc lansarea cărţii "Bogdan Ota şi pianul care apropie Cerul", scrisă de către jurnalistul Constantin Ivaneş, alias Sergiu Alex.

De altfel, încadrarea artistului în genul New Age Symphonic îi aparţine lui Constantin Ivaneş, realizatorul emisiunii "Incursiuni de meloman" la Radio Cluj, cel mai autorizat critic şi comentator în materie de New Age Music din ţară, cronicar activ şi foarte apreciat la Zone Music Reporter (SUA).

Un moment important în cariera artistului este înfiinţarea Bogdan Ota Management, cu sediul în New York. Entitatea a fost creată la iniţiativa unui mare fan al artistului, Robert Diaz, un om de afaceri american, care a devenit şi managerul lui. Acesta a decis să-l ajute pe compozitorul român astfel încât numele şi talentul lui să fie recunoscute la nivel mondial. Obiectivele echipei sunt: Hollywood, Broadway si jocurile video în care muzica de tipul celei pe care Bogdan Ota o compune câştigă din ce în ce mai mult teren.

Ce spun criticii internaţionali
"Bogdan Ota este un compozitor de elită. Îndemânarea muzicală cu care se mişcă şi înţelegerea structurii compoziţionale de care dă dovadă sunt cu adevărat o raritate. Temele cu o puternică încărcătură emoţională stau alături de pasaje liniştite de parcă ar fi modelate din aceeaşi materie. Albumul Day of Wrath confirmă faptul că orice discuţie despre un succesor natural al lui John Williams este incompletă fără a lua în considerare numele lui Bogdan Ota" [Wildy Haskell]
"Unii muzicieni compun muzică pop şi rock înainte de a-şi încerca mâna cu soundtrack-urile pentru film. Ota, pe de altă parte, sună predestinat să fie un creator de muzică de film" [Dan MacIntosh]

Fanii, după concertul din Cluj, 27 februarie 2013
"Mulţumesc Bogdan, m-ai făcut să realizez în această seara că sufletul meu este capabil de mai multe sentimente simultan...plângeam şi râdeam în acelaşi timp..., eram supărat şi furios, fericit şi motivat, îndrăgostit şi optimist, iertător, dar cel mai presus... bucuros să fiu pe acest pământ, mândru că sunt român." (George Dascălu)
"Doamne, cum a putut fi la concertul din seara asta! Bogdan Alin Ota e incredibil... e capabil de o aşa conectare încât am fost mută o seară întreagă.... am plâns, am trăit, am oftat între piese - parcă numai atunci respiram şi eu.... wow..." (Maria Bar)

Biletele se găsesc pe www.BogdanOta.com şi pe site-urile de bilete: www.myticket.ro, www.eventim.ro, www.bilete.ro, www.biletoo.ro, www.blt.ro.

Pentru mai multe detalii despre activitatea artistului vizitaţi:
www.BogdanOta.com
www.facebook.com/BogdanOtaOfficial
http://www.youtube.com/user/BogdanOta
https://twitter.com/BogdanOta

De: Bogdan Ota Cu: Bogdan Ota (pian), Nordic Sonata Orchestra

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus