mai 2013
Festivalul de Teatru Scrie despre Tine, 2013
Pe 24 mai 2013, la Noptea Galeriilor, va avea loc TextFest, un eveniment în cadrul Festivalului de Teatru Independent Scrie despre Tine. 2013. Acţiunile vor avea loc începând cu ora 21.00, în mansarda Urbanesc, strada Mântuleasa, colţ cu Ştefan Luchian 17. Vizitatorilor TextFest li se va face un portret scris SF, romantic sau horror, de către portretiştii Scrie despre Tine, sau vor putea să creeze povestea unui pesonaj situat în centrul unei instalaţii alcătuită din obiecte personale. O maşină de scris va fi instrumentul la care se va scrie povestea colectivă a întregii nopţi.

Cea de-a doua săptamână a Festivalului de Teatru Independent Scrie despre Tine continuă cu reprezentaţii lectură ale altor două piese dezvoltate în cadrul atelierului, Dragostea trece prin stomac de Irina Ionescu, şi Între două vieţi de Isolda Zăvoianu, precum şi premiera unei alte piese montate în spectacol, Brânză topită de Corina Ciubotaru.

Program reprezentaţii săptămâna 22 - 26 mai 2013

Miercuri 22 mai 2013
Dragostea trece prin stomac, de Irina Ionescu
Spectacol lectură în cadrul Festivalului Scrie despre Tine
Cu: Diana Cavaliotti, Gabriel Juduc, Nicolae Rogoz
Club Legere, ora 19.00


Despre piesă:
Un text frust care vorbeşte despre ce nu se vorbeşte niciodată, o piesă curajoasă şi eliberatoare, un text despre relaţia cu corpul tău şi despre felul cum ea modelează relaţiile cu cei din jur, despre felul în care încerci să te modelezi ca sa fii integrat, şi felul în care alţii încearcă să te modeleze. O piesă de văzut şi de ascultat cu mare atenţie.

Fragment de text:
"Mă ştiam aşa, grasă şi neatrăgătoare, nu putea să mă placă nici un băiat. Cine s-ar uita după aşa ceva? Mai târziu, după ce m-am înălţat, am căpătat un atu - aveam sânii mari, cel puţin pentru fete de vârsta mea. Băieţii se uitau, dar urma şi reversul medaliei. "Dacă nu ai fi aşa grasă." Nu ştiu ce se întâmplă cu corpul meu când sunt cu el, altceva decât că e nemulţumit că nu am fundul aşa, sânii aşa, picioarele pe cât de drepte le-ar vrea el. Dracu să-l ia, mă indispune. Îmi spune cu ce să mă îmbrac, ce îmi stă bine. Mă simt ca o păpuşă pe care o îmbraci dimineaţa, fără să conteze ce spune. Mă îmbrac pentru el, după cum vrea el. "Ştii cu ce îţi stă bine?" "Hm?" cu aia, arată către helanca mea roz prăfuit. Pune-o p'aia, cu cizmele...face expresia lui de "ce te-aş fute!". Şi mie îmi place aşa, dar remarca lui mă enervează. Mă simt obligată să mă îmbrac aşa şi o fac, sunt cu draci toată ziua."

Despre dramaturg:
Sunt un om care face multe. Căruia îi place să dăruiască timp, cunoştinţe şi energie oamenilor şi să îi ajute. Pe scurt - trainer. Fac asta în contexte şi medii diferite, dar cu aceiaşi pasiune, indiferent că e vorba de copii, adulţi sau adolescenţi. La Scrie despre tine am ajuns accidental, în ianuarie 2012, găsind anunţul pe blog. Mi-a sunat ceva şi le-am dat un mail. M-am îndrăgostit spontan de idee, de atelier, de grupa mea, de deschiderea pe care o căutam şi de care până atunci nu am dat. Am venit ca să scriu şi să mă descopăr şi am trecut prin zeci, sute de ore de scris, repetat, improvizat şi "lăsat măşti jos", prin porţii treptate sau brutale de umanizare.

Joi, 23 mai 2013
Între două vieţi, de Isolda Zăvoianu
Spectacol lectura în cadrul Festivalului Scrie despre Tine
Cu: Andreea Bibiri
Urbanesc (Mântuleasa cu Ştefan Luchian 17), ora 19.00


Despre piesă:
După ce s-a antrenat şi a făcut totul pentru a deveni o femeie de carieră în corporaţie, Andreea se vede pusă în faţa unei schimbări: va fi mamă. Cum faci să îţi stăpâneşti emoţiile după ce te-ai antrenat ani întregi să nu îţi arăţi emoţiile şi să fii o "femeie puternică"? E ok să plângi sau dacă dai drumul primei lacrimi vei dărâma tot ce ai construit până acum? O dată cu aceste întrebări, Andreea se va vedea nevoită să aleagă între cele două vieţi.

Despre dramaturg:
E îndrăgostită de oameni, de poveştile lor şi de dansul contemporan. Liceul l-a făcut la uman. A vrut să facă teatru-dans, însă a ajuns la Facultatea de Comunicare şi PR. A lucrat câţiva ani în radio, după care a avut diverse alte job-uri până în 2011. De doi ani a hotărât să renunţe la jobul full time şi de atunci lucrează ca freelancer în comunicare online. În timpul liber îi place să (se) descopere prin dans contemporan şi să scrie. Din când în când cochetează cu fotografia.
La Scrie despre tine au atras-o iniţial exerciţiile de actorie şi improvizaţie şi comunitatea de oameni super faini. Pe urmă s-a gândit că ar putea să meargă mai departe şi să scrie şi o piesa, ceea ce i-a dat curaj să îşi asume temerile şi vulnerabilităţile ajutând-o să descopere că se poate conecta mai puternic cu ea şi cu oamenii din jur.

Duminică, 26 mai 2013
Brânză topită, de Corina Ciubotaru
Regia: Mihaela Sîrbu
Cu: Cristina Gavruş, Lucian Iftime, Sever Barzan, Iulia Verdeş, Sorin Poamă
Teatrul de Comedie/ Sala Nouă, ora 19.00


Despre piesă:
Un birou de publicitate, un şef care dă teste de cultură generală, doi colegi care vorbesc despre bunăciunile de lângă ASE şi o fată care vrea să facă lumea mai bună cu publicitatea. Eliza visează să facă publicitate de când avea 14 ani, şi a văzut un carton cu reclame la hamburger atârnat de tavanul de la McDonalds. Atunci a simţit că, dacă ar fi ca în reclame, lumea ar fi mai bună şi oamenii mai fericiţi. Când ajunge însă să se angajeze în prima ei agenţie, Eliza descoperă că pasiunea ei nu e de ajuns şi că, de fapt, în publicitate este vorba de cu totul altceva.

Despre dramaturg:
Corina Ciubotaru s-a născut în 1986 în Târgovişte. I-au plăcut dintotdeauna poveştile şi crede că prin ele, oamenii descoperă moduri de a relaţiona cu alţii, pentru că fiecare dintre noi încearcă să aplice în viaţa lui poveştile preferate. Îi place să se uite la oameni pe stradă şi să meargă la concerte şi la teatru. A facut publicitate 5 ani. A făcut Relaţii Economice Internaţionale la facultate, unde a învăţat despre lumea de dincolo de România, şi un master în Publicitate pe care şi-ar fi dorit să-l facă înainte să apuce să lucreze în "industrie".
Într-un fel sau altul a scris toată viaţa, de la mâzgâleli până la ştiri, apoi reclame şi comunicate de presă. Şi totuşi i-a fost foarte frica să înceapă să îşi scrie propria piesă.

Festivalul de Teatru Scrie despre Tine este un proiect cultural finanţat de AFCN şi realizat sub înaltul patronaj al Ambasadei Irlandei la Bucureşti.
Parteneri media: COCOR Media Channel, Revista de Povestiri, VICE, Sub25, Şapte Seri, Money.ro, Cooperativa Urbana, ArtWe.ro, Ginger Group, Modernism.ro, Revista Arte şi Meserii, Fundaţia Paspartu, Peteava.ro, Feeder.ro, LiterNet.ro, IQads.ro, Orasulm.eu, BucharestGuide.ro.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus