aprilie 2005
Acelaşi concept, un nou tip de concert
"pour les connaisseurs":

BOBBY McFERRIN
One Man Show

joi 5 mai, ora 20.00
la Sala Palatului
.



"Mult timp nu am realizat că sunt cântăreţ. Aveam tot felul de idei despre mine şi despre ceea ce aş vrea să fac. Am cântat la clarinet, pian, flaut, am studiat violoncelul, am scris şi am orchestrat pentru big-band-uri... Apoi am descoperit că îmi place să cânt pentru că astfel, prin interpretarea mea, cuprindeam totul."

(Bobby McFerrin)

Compozitor, solist, dirijor sau orchestrator, de fiecare dată creează un eveniment unic, surprinzător. Bobby McFerrin este unul dintre acei rari artişti care au capacitatea de a-şi găsi drumul printre genuri muzicale şi stereotipuri pentru a pune în pagină un sound în întregime al său. O muzică fermecătoare şi atemporală ce transcede toate graniţele şi îmbrăţişează toate culturile.

Bobby McFerrin este una dintre minunile naturale ale muzicii. Cu un registru vocal ce se întinde pe patru octave şi o tehnică vastă, McFerrin nu este numai un cântăreţ ci şi un explorator vocal care combină o multitudine de influenţe cu
propriile-i ingrediente.

Câştigător a 10 premii Grammy, este unul dintre cei mai cunoscuţi inovatori şi maeştrii ai improvizaţiei din lume, ale cărui albume s-au vîndut în peste 20 de milioane de exemplare. La noi nu se găsesc încă (probabil că s-au terminat)!

 The New York Times:
"Domnul McFerrin este un fenomen muzical ce, în mod constant, pare a fi într-o continuă definire a sa, descoperind legaturi puternice între jazz şi muzica clasică, el îşi foloseşte extraordinarele abilităţi vocale, devenind un om-orchestră."

 Chicago Tribune:
"Ceea ce face cu o aparentă uşurinţă şi cu o mare generozitate spirituală îl fac pe McFerrin să devină o figură unică în lumea muzicală de azi."

 The Philadelphia Tribune:
"McFerrin vede muzica aşa cum un artist vede peisajul: iscoditor pentru a culege unicitatea din comun... Măiestria sa vocală este atât de înaltă încât atunci când îl vezi interpretând este un amuzament fără limite."


Don't worry, be happy!
Don't worry, be BOBBY
!

Joi 5 mai, ora 20.00
la Sala Palatului
.





Biletele s-au pus în vânzare la Sala Palatului, Magazinul Muzica şi Librăriile Cărtureşti, iar preţurile acestora este de 500.000 lei, 600.000 lei, 900.000 lei şi 1.500.000 lei.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus