aprilie 2005
cheek to cheek
 O comedie crudă despre afrodiziacul fără greş care este moartea...
 Un spectacol tandru-grotesc despre fiinţe vulnerabile, despre iubirea care topeşte sloiurile de gheaţă ale singurăţii...
 Un spectacol marca Radu Afrim!


 CHEEK TO CHEEK, insolitul titlu dat piesei sale de dramaturgul suedez contemporan Jonas Gardell, trimite, fireşte, la celebra melodie compusă de Irving Berlin şi lansată de Fred Astaire în anii de "sclipire şi glamour" ai Hollywood-ului. Asocierea nu e întâmplătoare: Nevoia noastră de mângâiere e infinită, repetă personajul principal, Ragnar Rönn, un artist mediocru care face roluri de travestit pe scena cabaretelor de mâna a doua. Coşmarul ratării îi devine cu atât mai insuportabil cu cât nu îngăduie nimănui să se încălzească alături de el la lumina Sfintelor Judy (Garland), Marilyn (Monroe), Edith (Piaf)... Şi totuşi, o femeie sătulă de marele frigider alb al existenţei sale îndrăzneşte să se apropie... Margareta nu are de ales. Pentru ea – oricât de dur, oricât de umilitor – "e definitiv totul"!

 CHEEK TO CHEEK este primul spectacol pus în scenă la Teatrul "Nottara" de către RADU AFRIM, regizorul cel mai en vogue al unei generaţii în plină ascensiune, multipremiat şi urmărit deja cu asiduitate de numeroşi fani. Cu scenografa ALINA HERESCU a mai colaborat la producţiile De ce fierbe copilul în mămăligă de Aglaja Veteranyi (Teatrul Odeon), Plaja de Peter Asmussen (Teatrul "Maria Filotti" din Brăila), America-ştie-tot de Nicole Duţu (Green Hours). Muzicianul de jazz şi sound-designer-ul VLAICU GOLCEA i-a fost alături la spectacolul Mansardă la Paris cu vedere spre moarte de Matei Vişniec (Teatrul Naţional din Cluj).

 JONAS GARDELL s-a născut în 1963, în Suedia. Locuieşte în prezent la Stockholm. Este actor de stand-up comedy, poet, scenarist de film, dar şi un cunoscut romancier, volumul autobiografic Copilăria unui comic fiindu-i deja tradus în româneşte, iar un altul urmând să apară în curând la aceeaşi editură Vremea, în traducerea lui Carmen Vioreanu. Ca dramaturg, a fost prezent în ţara noastră şi anul trecut, când două dintre piesele sale, Cheek to cheek şi Iadul este amintirea fără puterea de a mai schimba ceva, au făcut obiectul unor interesante spectacole-lectură, pe scena Teatrului "Bulandra".



Fişa tehnică:

cheek to cheek
de Jonas Gardell

traducerea: Carmen Vioreanu



distribuţia

Margareta Emilia DOBRIN
Ragnar Rönn Constantin COJOCARU
Angela Victoria COCIAŞ
Erika Crenguţa HARITON
Eva/ O fată Gabriela CRIŞU
Lisa/ A doua fată Ioana CALOTĂ
Håkan Gabriel RĂUŢĂ
Chelnerul Alin TEGLAŞ


scenografia: Alina HERESCU
muzica originală şi sound-design: Vlaicu GOLCEA
un spectacol de Radu AFRIM

De: Jonas Gardell Regia: Radu Afrim Cu: Emilia Dobrin, Constantin Cojocaru, Victoria Cociaş, Crenguţa Hariton

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus