iunie 2013
Festivalul absolvenţilor Galactoria, 2013
Mintea umană este un mister chiar şi pentru noi, cei care ne mândrim că ne aparţine.

Şi totuşi, asta nu ne împiedică să-i observăm traseul evolutiv, lucru pe care oamenii de ştiinţă încearcă să îl detalieze de zeci de ani. Ceea ce nu bănuiam, însă, este că şi actorii sunt interesaţi de asta, în ciuda jonglării cu minţile atâtor personaje de care, la un moment dat, sunt îmbrăcaţi.

Sabina Vanci joacă rolul unei cercetătoare puţin nebune şi cu un simţ al umorului bine dezvoltat şi prezintă un scurt istoric al intelectului, punându-se în situaţii în care inteligenţa face diferenţa între reuşită şi eşec. Ea rosteşte poveştile amoroase ale unor vietăţi cărora, se pare, le datorăm multe.

Sunt atâtea limbi câte bancuri de peşti şi atâtea dialecte câţi peşti în ocean, spune ea, dar, în aceste condiţii, poate exista dragoste sub apele oceanelor?

Schimbările periodice de sex ale bureţilor transformă un mal de râu într-un bordel. Curat incestuos. Cât de dificilă este, oare, adolescenţa, atunci când tatăl tău devine femelă?

Melcii, nişte organisme hermafrodite, pot trăi o idilă când partenerul devine propria lor reflexie?

Poate acestea sunt lucruri cărora nu le-aţi acorda o mare importanţă, în afara contextului teatral de moment, dar sunt lucruri pe care acest one-woman show le aduce în lumina reflectoarelor şi le propune introspecţiei.

Vă recomand cu toată căldura să îi dăruiţi Sabrinei 30 de minute din viaţa dumneavoastră, pentru că ea vă va dărui la rândul ei o reprezentaţie de excepţie... deoarece o moluscă sau un peşte pot spune mai multe decât credeţi şi vă pot oferi o imagine a minţii dumneavoastră aşa cum a fost demult (sau cum v-o imaginaţi).

MEDx Talks,
one-woman show cu Sabrina Vanci.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus