iunie 2013
Festivalul Internaţional de Teatru Sibiu, 2013
Nunta, în regia lui Vladimir Pankov, este o excelentă demonstraţie de tip living sculpture performance, o sincronizare milimetrică a 27 de actori, dansatori şi instrumentişti care funcţionează în spaţiu precum o singură sculptură gigant. Tot spectacolul este construit sub semnul excesivului (personaje multiplicate, replici rostite în mod repetativ, elemente de decor în serie) şi al supradimensionării (gesturi exagerat conturate, decorul impunător). Imaginile se derulează într-un ritm alert supraomenesc, într-o coregrafie extrem de riguroasă şi un spectacol vizual ameţitor care te lasă fără suflu.
 
În montarea lui Vladimir Pankov, textul lui Cehov este mult redus şi desfăcut în fraze muzicale, momente de mişcare, toate într-un spaţiu dominat de o spectaculoasă coregrafie de lumini. Personajele sunt atipice: un mire efeminat, o mireasă aproape mumificată, un general cu o statură fizică invers proporţională cu presupusul statut militar; dar funcţionează perfect în registrul comico-absurd pe care îl propune regizorul.
 
Unu, doi, trei, patru... se aude repetativ la începutul şi finalul spectacolului, pe un ton deprimant. La o falsă nuntă, cu o falsă poveste de dragoste, cu un fals general, se numără clipele rămase până la falsa fericire care (nu) îi aşteaptă pe cei doi. Doar senzaţia de explozie de endorfină după ieşirea din sală este reală!


Descarcă programul FITS, 2013 aici..

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus