iulie 2013
Premiile Emmy, 2013
Pentru al treisprezecelea an consecutiv, HBO a primit mai multe nominalizări la Premiile Emmy decât oricare altă reţea de televiziune: 108 nominalizări la cea de-a 65-a Gală a Premiilor Emmy.

Câştigătorii premiilor Emmy vor fi anunţaţi pe 22 septembrie 2013, iar gala de decernare a premiilor Emmy va fi transmisă în versiune nedublată, în direct şi în exclusivitate la HBO, de la ora 3:00 am.

Game Of Thrones / Urzeala tronurilor conduce lista producţiilor HBO cu 16 nominalizări, urmat de Behind the Candelabra cu 15 nominalizări, Phil Spector cu 11 şi Boardwalk Empire / Imperiul din Atlantic City cu 10 nominalizări.

16 nominalizări pentru Game Of Thrones / Urzeala tronurilor, printre care:
Cel mai bun serial dramatic, Cel mai bun actor într-un rol secundar într-un serial dramă (Peter Dinklage), Cea mai bună actriţă într-un rol secundar într-un serial dramă (Emilia Clarke), Cea mai bună actriţă cu apariţie episodică într-un serial dramă (Diana Rigg) şi Cel mai bun scenariu pentru un serial dramă (David Benioff şi D.B. Weiss). 


 15 nominalizări pentru Behind the Candelabra, printre care: 
Cea mai bună miniserie sau film TV, două pentru Cel mai bun actor principal într-o miniserie sau film TV (Matt Damon, Michael Douglas), Cel mai bun actor într-un rol secundar într-o miniserie sau film TV (Scott Bakula), Cea mai bună regie pentru miniserie, film TV sau program dramatic special (Steven Soderbergh) şi Cel mai bun scenariu pentru miniserie, film TV sau program dramatic special (Richard LaGravenese).

 11 nominalizări pentru Phil Spector, printre care: 
Cea mai bună miniserie sau film TV, Cel mai bun actor într-un rol principal într-o miniserie sau film TV (Al Pacino), Cea mai bună actriţă într-un rol principal într-o miniserie sau film TV (Helen Mirren), Cea mai bună regie pentru miniserie, film TV sau program dramatic special (David Mamet) şi Cel mai bun scenariu pentru miniserie, film TV sau program dramatic special (David Mamet). 

 10 nominalizări pentru Boardwalk Empire / Imperiul din Atlantic City, printre care cele pentru: Cel mai bun actor într-un rol secundar într-un serial dramă (Bobby Cannavale) şi Cea mai bună regie pentru un serial dramă (Tim Van Patten).

6 nominalizări pentru The Girl, printre care cele pentru:
Cel mai bun actor într-un rol principal într-o miniserie sau film TV (Toby Jones), Cea mai bună actriţă într-un rol secundar într-o miniserie sau film TV (Imelda Staunton) şi Cea mai bună regie pentru miniserie, film TV sau program dramatic special (Julian Jarrold).

 5 nominalizări pentru Ethel, printre care cele pentru:
Cel mai bun documentar sau program special de non-ficţiune, Cea mai bună regie pentru un program special de non-ficţiune (Rory Kennedy) şi Cel mai bun scenariu pentru un program special de non-ficţiune (Mark Bailey).

5 nominalizări pentru Girls, printre care cele pentru:
Cel mai bun serial de comedie, Cea mai bună actriţă într-un rol principal într-un serial de comedie (Lena Dunham), Cel mai bun actor într-un rol secundar într-un serial de comedie (Adam Driver) şi Cea mai bună regie pentru un serial de comedie (Lena Dunham).

 5 nominalizări pentru Mea Maxima, printre care:
Cea mai bună regie pentru un program special de non-ficţiune (Alex Gibney) şi Cel mai bun scenariu pentru un program special de non-ficţiune (Alex Gibney).

5 nominalizări pentru Parade's End:
Cel mai bun actor într-un rol principal într-o miniserie sau film TV (Benedict Cumberbatch) şi Cel mai bun scenariu pentru miniserie, film TV sau program dramatic special (Tom Stoppard). 

 5 nominalizări pentru Veep, printre care cele pentru:
Cel mai bun serial de comedie, Cea mai bună actriţă într-un rol principal într-un serial de comedie (Julia Louis-Dreyfus), Cel mai bun actor într-un rol secundar într-un serial de comedie (Tony Hale) şi Cea mai bună actriţă într-un rol secundar într-un serial de comedie (Anna Chlumsky).

 4 nominalizări pentru Crossfire Hurricaneprintre care: Cel mai bun documentar sau program special de non-ficţiune.

 4 nominalizări pentru Louis C.K.: Oh My God, printre care:
Cel mai bun program de divertisment, Cea mai bună regie pentru un program de divertisment (Louis C.K.) şi Cel mai bun scenariu pentru un program de divertisment (Louis C.K.).

 3 nominalizări pentru The Newsroom, printre care cele pentru: Cel mai bun actor într-un rol principal într-un serial dramă (Jeff Daniels) şi Cea mai bună actriţă cu apariţie episodică într-un serial dramă (Jane Fonda).

 2 nominalizări pentru Enlightened / Iluminata Amy: Cea mai bună actriţă într-un rol principal într-un serial de comedie (Laura Dern) şi Cea mai bună actriţă cu apariţie episodică într-un serial de comedie (Molly Shannon).

 2 nominalizări pentru Manhunt: The Inside Story of the Hunt for Bin Laden: care: Cel mai bun documentar sau program special de non-ficţiune.

 2 nominalizări pentru Real Time with Bill Maher:
Cel mai bun program de divertisment şi Cel mai bun scenariu pentru un program de divertisment.

2 nominalizări pentru 2013 Rock and Roll Hall of Fame Induction Ceremony.
 
Celelalte nominalizări au fost obţinute de HBO pentru An Apology to Elephants, Mel Brooks Strikes Back!, True Blood, VICE, The Weight of the Nation for Kids: Quiz Ed! şi A Young Arts Masterclass.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus