Radio România Muzical / mai 2013
Discul de muzică clasică al anului 2013
Vă prezint un nou album inclus în campania Radio România Muzical Votează discul de muzică clasică al anului 2013: pianista Maria Joao Pires interpretează Schubert - un album în 1 februarie 2013 ce cuprinde două monumentale sonate ale romanticului austriac: sonatele nr. 16 şi 21.


La 70 ani, portugheza Maria Joao Pires este un nume binecunoscut şi respectat. Şi românii au putut-o admira în concertele şi recitalurile susţinute în cadrul Festivalului Internaţional "George Enescu". Maria Joao Pires este recunoscută ca o specialistă a muzicii lui Mozart, însă veţi constata în înregistrarea care urmează că Schubert în interpretarea ei are un parfum aparte.

Critica internaţională a vorbit la unison, cu entuziasm, despre acest nou disc al pianistei Maria Joao Pires: bun gust, delicateţe, introspecţie, echilibru în realizarea planurilor sonore sunt cuvintele cel mai des folosite pentru descrierea acestei  înregistrări. Eu cred că trebuie să ne bucurăm de fiecare realizare a unui mare pianist, aşa cum este şi Maria Joao Pires. Mă bucur că după ce a ales ca din 2006 să se stabilească în Brazilia şi să ceară şi cetăţenia statului ce este noul ei cămin, Maria Joao Pires încă înregistrează şi apare în concerte. Şi nu doar că îşi continuă cariera, ci păstrează aceleaşi cote înalte cu care ne-a obişnuit în ultimii 43 ani. Ceea ce este o perfomanţă în sine.
 

Pentru a asculta, a comenta şi a vota intraţi pe site-ul www.romania-muzical.ro/voteazadisculanului2013.

(fragmente din emisiunea CD-uri în premieră difuzată în 7 mai 2013, la Radio România Muzical)

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus