mai 2005
O seară specială din cadrul ediţiei cu numărul 4 a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), care se va desfăşura la Cluj în perioada 27 mai - 5 iunie, va fi dedicată filmului Sex Traffic – un film de televiziune, format din două serii, prezentat de canalul britanic Channel 4 în toamna anului 2004.

Ziua de 17 mai, ziua decernării premiilor BAFTA pentru televiziune, a transformat Sex Traffic în câştigătorul pentru Cel mai bun serial de dramă şi pe tânăra actriţă Anamaria Marinca în câştigătoarea premiului BAFTA pentru Cea mai bună actriţă. Extrem de emoţionată, Anamaria a încercat să caracterizeze întreaga atmosferă în doar câteva cuvinte: "Minunat! M-am simţit minunat! Cred că la un asemenea eveniment te simţi actor, te simţi cu-adevărat artist. E bine să calci pe covorul roşu. Am prins gustul."

Sex Traffic, filmat în România, Londra şi Canada, reprezintă debutul în film al Aneimaria, un debut spectaculos. Anamaria a reuşit să creeze printr-o interpretare remarcabilă un personaj de neuitat. După lungi căutări şi numeroase castinguri în toată România, producătorii şi regizorul David Yates au ales-o pe Anamaria pentru rolul principal, Elena, şi pe actriţa Maria Popistaşu pentru rolul Vara, sora mai mică a Elenei. Cele două tinere întruchipează două fete din Republica Moldova care ajung victimele traficului de carne vie. Povestea se concentrează pe destinul acestora, care le poarta fără voia lor în Serbia, Albania, Bosnia, Italia până când ajung în lumea interlopă a Londrei. Pe parcurs sunt trădate atât de celelalte prostituate şi de proxeneţi, cît şi de poliţie sau politicieni. O poveste emoţionantă şi totodată foarte puternică datorită realităţii din care se inspiră. "După ce am terminat de citit scenariul am ştiut ca trebuie să lucrez la acest film. A fost cumva love at first sight, iar lucrul în acea echipă, în frunte cu regizorul David Yates, mi-a confirmat acest sentiment.", îşi aminteşte încântată Anamaria.

Pe lângă cele două actriţe românce, din castingul filmului mai fac parte numeroşi alţi actori din România, precum Dan Aştilean, Emil Hoştină, Rodica Negrea, Andrei Vasluianu, dar şi englezul John Simm al cărui CV cuprinde cele mai importante seriale de televiziune din Marea Britanie şi actriţa Wendy Crewson, cunoscută din filme precum Air Force One şi What Lies Beneath.

Anamaria Marinca face parte dintre invitaţii de onoare ai TIFF-ului. În seara proiecţiei ea se va întâlni cu publicul clujean şi presa prezentă la festival.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus