septembrie 2013
Love Building
Carismaticul Dorian Boguţă devine psihoterapeut de grup şi dezvoltare personală, într-un rol spumos, în comedia Love Building, care vine pe marile ecrane din 13 septembrie 2013. Actorul este pentru prima dată coleg de platou, dar şi producător de lungmetraj independent alături de Dragoş Bucur şi Alexandru Papadopol.

"Sunt un psihoterapeut care trece printr-o dramă pe care nu i-o doresc nimănui!", afirmă Dorian despre personajul său. "Valentin Preda se află într-un moment de depresie acută. Rolul lui este să-i ajute pe ceilalţi, însă, culmea... el are nevoie de ajutor! Noroc cu colegii lui care sunt alături de el", continuă actorul.

Cu sinceritate, Boguţă mărturiseşte că s-a regăsit în trăsăturile personajului său şi că interpretarea acestuia l-a influenţat şi la nivel personal. "Cred că pentru orice actor să joace un personaj care se află în momente de cumpănă este ca o "binecuvântare". Şi eu, ca orice om, am momente de depresie. Şi atunci am încercat să-i împrumut lui Vali stările mele. Câteodată simţeam că atunci când ne împrumutăm unul altuia stările noastre, îmi făcea mie bine. Era ca o şedinţă la psihoterapeut". 

Dorian Boguţă vorbeşte încrezător despre provocarea de a realiza un lungmetraj cu studenţii de la şcoala Actoriedefilm.ro: "Love Building a fost în primul rând un pariu cu mine, cu noi, cu şcoala! A fost o provocare să fiu producător pentru prima oară la un lungmetraj alături de Dragoş şi Papi. Este un film care merită să fie văzut pentru că e făcut cu suflet şi îmi doresc să aibă o viaţă cât mai lungă şi intensă în cinema, deoarece cred că multă lume se va regăsi în el."

Love Building reprezintă primul lungmetraj al Iuliei Rugină şi relatează cu umor poveştile a 14 cupluri, dispuse să lupte pentru a-şi salva relaţia, cu ajutorul a trei psihoterapeuţi şi traineri. Ca orice vindecare şi repararea unei relaţii presupune parcurgerea anumitor etape. Asta este exact ceea ce vor şi face cuplurile pe parcursul a 7 zile, într-o tabără specială. Lucrurile scapă de sub control în momentul în care cei trei traineri se lovesc de propriile lor probleme. Într-o cursă continuă către "şi au trăit fericiţi până la adânci bătrâneţi", se ridică o singură întrebare: "Poţi să repari dragostea în 7 zile?".

Distribuit de MediaPro Distribution, filmul Love Building va avea premiera pe 13 septembrie 2013 în cinematografele din toată ţara.


Regia: Iulia Rugină Cu: Dragoş Bucur, Alexandru Papadopol, Dorian Boguţă, Adela Dincă, Adina Setcu, Ana Bostan, Anca Tivadar, Andreea Scrădeanu, Bogdan Vasilief, Bogdan Vulpe, Bogdan Ungureanu, Carmen Haţegan, Claudia Ciurcă, Dana Sava, Dragoş Sora, Ecaterina Istrate, Elena Crîsmaru, Emil Ciuchi, Eugen Lumezianu, Florin Ilişie, Georgiana Stanciu, Hamid Nicola Katrib, Ioana Păunescu, Ion Rusu, Ionuţ Rusu, Laura Muşat, Iulia Ţoneş, Melania Brânză, Mirabela Ciurez, Mirela Ionaşcu, Oltin Hurezean, Paul Radu, Ruxandra Şerban, Silvia Moroşanu.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus