august 2013
Gala Tânărului Actor HOP 2013
Nu concurează la categoria cel mai bun grup, dar sunt spectaculoşi. Sunt 4 spectacole invitate să destindă atmosfera la Gala HOP 2013, pe care dacă-ar fi să le caracterizăm în câteva cuvinte, am spune: mişcare, multă mişcare, muzică, vibraţie, culoare, umor. E imaginea care se pliază perfect pe specificul galei HOP 2013.
 
Noi 4, adică Maria Obretin, Ilinca Manolache, Lia Bugnar şi Marius Manole sunt destine prescrise de Lia Bugnar şi controlate de Dorina Chiriac. E un show cu mare chef de joacă. Se garantează umor de calitate!
Zic Zac e un spectacol plin de umor, muzică şi, evident, dans. De Andreea Gavriliu - rezemată de Ştefan Lupu. Cu Andreea Gavriliu, Ştefan Lupu şi Gabriel Costin. Vrem să ne mândrim cu ei şi răspândim vestea că au obţinut Premiul pentru cea mai bună creaţie coregrafică la Gala UNATC 2013.
În Pretend We Make You Happy, producţie a CNDB, în vizor e corpul. Spectacolul Andreei Novac, ce a avut premiera în 2010, "propune un corp care apare din viteză, pulsaţie şi culoare". Cu Ştefan Lupu şi Istvan Teglas. Recomandarea Andreei Novac este să căutam în acest spectacol doar momentul prezent!
Variaţiuni la invenţiuni. Opus 2 e o poantă muzicală... sau mai multe. Regie, scenografie, coregrafie, concept şi... distribuţie Petre Ancuţa şi Emilian Mârnea.
 
Costineşti este locul unde noul se întâlneşte cu tradiţionalul românesc. Gala HOP aduce un omagiu singurei artiste care a valorificat cântul românesc popular autentic: Maria Tănase. Şi de aici rezultă un dialog între trecut şi prezent, un remix interesant şi îndrăzneţ. Concurenţii vor reinterpreta pe acorduri electro melodii ale artistei precum Mi-am pus busuioc în păr, Leliţă cârciumăreasă, Aseară ţi-am luat basma sau Lung îi drumul Gorjului, totul reunit într-o aventură muzicală. hai iu iu nu hi you you este titlul workshopului care se va desfăşura  timp de patru zile, la Costineşti, coordonat de muzicianul Vlaicu Golcea.

Vă aşteptăm la Gala HOP 2013, la Costineşti! Vor fi multe poveşti!

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus