septembrie 2013
Io e te
Toţi fanii David Bowie sunt chemaţi la filmul Io e te de Bernardo Bertolucci. Avem o supriză pentru voi. Dacă nu aţi reuşit să ajungeţi la expoziţia revoluţionară "David Bowie is..." din Londra, atunci puteţi intra în posesia unui catalog dedicat starului britanic.

Susţine filmul şi vino la cinema! Când ajungem la  5.000 de spectatori, vom dărui unui norocos spectator catalogul " David Bowie is...".

Catalogul este cumpărat special pentru voi de la expoziţia retrospectivă sold out a artistului de la Victoria and Albert Museum din Londra şi aşteaptă să fie răsfoit!
 
Expoziţia, o veritabilă călătorie în universul avangardist a lui David Bowie, este surprinsă în catalog. Numeroase piese din arhiva personală a lui David sunt expuse publicului: schiţe, obiecte de inspiraţie, fotografii inedite, mărturii personale despre modalitatea sa de a compune versuri. Printre acestea se află şi 60 de costume de scenă sau piese vestimentare create special pentru artist de designeri faimoşi, cum ar fi costumul Ziggy Stardust, purtat in 1972- realizat de Natasha Korniloff. Printre ele, pardesiul imprimat cu steagul britanic, creat de designerul Alexander McQueen pentru fotografia de pe coperta albumului Earthling.
 
Space Oddity se schimbă-n "Ragazza Sola" - piesa care  l-a convins pe Bernardo Bertolucci

Bowie este un artist inedit, transdisciplinar şi încă de la începutul anilor '60 a revoluţionat lumea artei. A influenţat într-un mod unic multe generaţii prin performance-urile susţinute. De la muzică, stil vestimentar excentric până la idei ingenioase de scenografie. Sursele sale de inspiraţie sunt filosofia şi literatura. Artistul cameleon este actor de film şi de teatru, regizor, inginer de sunet, artist vizual, compozitor şi cântăreţ.
 
Nu este de mirare că marele regizor italian, Bernardo Bertolucci, a introdus melodia Ragazza Sola a lui David Bowie pe coloana sonoră. Modul lui David de a nimici accentul englezesc în favoarea celui italian l-a mişcat pe regizor:  "reţinusem acest cântec ca pe unul special".  Pe lângă această minunată compoziţie, cântecele formaţiilor The Cure, Arcade Fire, Muse şi Red Hot Chilli Peppers au adus ambientului de film eticheta de " totul e posibil", mărturiseşte Bertolucci.

Ambii artişti sunt extrem controversaţi şi sunt nonconformişti get-beget. Bertolucci este cunoscut pentru polemicile iscate de pe urma obsesiei faţă de trio-urile conjugale din filmele sale, iar pe de altă parte, Bowie, fire liberă şi rebelă, şi-a construit biografia de la an la an cu  numeroase scandaluri din cauza înclinaţiei sale sexuale. 
 
Cei doi sunt aduşi împreună de Io e te, un film emoţionant despre relaţia şi viaţa dificilă a doi fraţi vitregi. Lorenzo este un tânăr inteligent, dar introvertit şi problematic. În loc să meargă în excursie la munte, preferă să stea departe de toată lumea. Se ascunde în subsolul casei şi se bucură de singurătate. Liniştea îi este spulberată de Olivia, care caută la rândul ei să se izoleze de ceilalţi, ca să scape de dependenţa de heroină. Acestă situaţie creează o legătură oscilantă între ea şi Lorenzo. Un întreg amalgam de sentimente şi de stări.
 
Versiunea italiană a piesei lui Bowie îi aparţine lui Mogol (Giulio Rapetti), faţă de care Betolucci are numai laude. În loc să traducă versurile originale, el a creat o poveste de dragoste între doi tineri. Amândoi se simt singuri şi îşi duc propria suferinţă în spate. Dar atunci când se întâlnesc, totul este învăluit în aura speranţei. Ragazza Sola se potriveşte cu povestea filmului, deşi nu e vorba de dragoste romantică.
 
Dacă vrei catalogul, te aşteptăm la cinema. Io e te ruleaza la MoviePlex Plaza România, Hollywood Multiplex (Mall Vitan), Cinema City Cotroceni (Afi Palace),  Cinema Studio, Cinema Elvira Popescu, Noul Cinematograf al Regizorului Român şi la cinema Victoria din Cluj din 13 septembrie 2013.
 
Regulamentul concursului
 
Ca să te înscri la tombolă trebuie să ne trimiţi un email la adresa: [email protected] cu numele tău complet şi numărul de telefon. Păstrarea biletului de film este obligatorie. Perioada de desfăşurare a concursului: 10 septembrie - 31 octombrie 2013.
 
Vă dorim mult succes!
 
Pentru mai multe detalii, accesaţi www.facebook.com/Eu.si.tu.film
Răsfoişte catalogul online aici: http://youtu.be/QgfmkuvnwYc

Regia: Bernardo Bertolucci Cu: Tea Falco, Jacopo Olmo Antinori, Sonia Bergamasco, Veronica Lazar

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus