septembrie 2013
Festivalul de teatru tânăr Ideo Ideis, 2013
Din 14 octombrie 2013 Asociaţia TETA lansează Alternopedia - ateliere inspirate de teatru. Echipa care a creat unul dintre cele mai importante fenomene de educaţie alternativă prin teatru din România, continuă povestea, de această dată în Bucureşti.

"Alternopedia e un proiect la care ne gândim de aproape doi ani. Acum a luat forma unui program de explorare personală prin teatru dedicat oricărei persoane care îşi doreşte mai mult şi care a ales să meargă altfel. Ne-am propus să continuăm povestea Ideo Ideis, săptămână de săptămână, momentan doar in Bucureşti. Ideea ne-a venit auzind de la tot mai mulţi oameni "nemulţumirea" cum că festivalul ăsta durează mult prea puţin :). Ne-am dat seama atunci că din moment ce avem puterea şi know-how-ul pentru a continua povestea şi în alte oraşe şi pe o perioadă mai lungă de timp, avem şi datoria să facem asta." (Andreea Borţun, Co-Founder Alternopedia)
 
Ca structură, Alternopedia înseamnă 2, 4, 6 sau 8 luni de recreaţie inspirată de teatru, organizată în 4 module diferite, care trebuie urmate progresiv (autocunoaştere, lucru în echipă, improvizaţie şi interpretare). Fiecare modul are 7 săptămâni şi include 8 întâlniri: 7 ateliere de dezvoltare personală prin tehnici teatrale, a câte 3 ore, cu un trainer-actor (Sabina Brânduşe, Alexandru Pavel, Adrian Nicolae şi Alin State); 1 atelier tematic (teatru-dans cu Florin Fieroiu, scrimă & stage combat cu Florin Kievorkian, muzică & ritm cu Andrei Robin Proca, actorie de film cu Andi Vasluianu). În plus, la finalul modulului fiecare participant va avea ocazia să intre în dialog cu unul dintre susţinătorii proiectului (Marius Manole, Cătălin Ştefănescu, Vlad Zamfirescu şi Medeea Marinescu), în cadrul unui masterclass, marca Alternopedia.

"Un tip de prejudecată ne îndeamnă să rupem artiştii de oamenii "normali" şi să facem din artă ceva inaccesibil. Dar ustensilele ei sunt atât de utile pentru dezvoltarea fiecăruia, încât cred că ar trebui folosite nu doar într-un proiect ca Alternopedia, ci la scară largă, în orice instituţie de învăţământ." (Marius Manole, susţinător Alternopedia)
 
Teatrul nu e doar pentru scenă, iar instrumentele lui nu sunt deloc exclusiviste: ele îi aduc pe participanţi mai aproape de ei înşişi şi de potenţialul lor creativ. Atelierele Alternopedia folosesc tehnici teatrale şi întâlniri fericite pentru a-i ajuta pe cei care iau parte la această experienţă să devină mai dezinhibaţi şi mai încrezători în propriile forţe.
 
Să fii Alternoped înseamnă să vrei mai mult de la tine, să crezi că poţi să mergi altfel: împotriva curentului, împotriva clişeelor, împotriva plictiselii.

Înscrierile se fac până pe 10 octombrie 2013 pe www.alternopedia.ro. În weekendul 21-22 septembrie 2013 şi în weekendul 28-29 septembrie 2013 orice persoană interesată este aşteptată la atelierele deschise Alternopedia (Str. Constantin Aricescu nr. 20), pentru un demo gratuit al experienţei. Grupele vor fi programate între orele 12:00 şi 16:00.


Pentru mai multe informaţii vă rugăm să accesaţi www.alternopedia.ro, www.facebook.com/alternopedia sau să o contactaţi pe Andreea Borţun, [email protected].

Descarcă caietul-program al Ideo Ideis, 2013 aici..

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus