septembrie 2013
Festivalul Naţional de Improvizaţie, !MPRO, 2013
Improvizaţia nu este doar un tip de spectacol, ci o atitudine
 
Peste 100 de improvizatori formând 18 echipe din 6 oraşe din România vor juca în cele 7 zile de festival
22 de spectacole de improvizaţie, din care o reuniune după 10 ani (Spartak Cehov vs. Shakespeare United) şi 2 evenimente speciale în cadrul categoriei All Stars
Workshopuri de weekend dedicate publicului, întâlniri între actori, discuţii şi petreceri sunt o parte din evenimentele speciale ale celor 7 zile de festival
 
În perioada 23-29 septembrie 2013, Teatrul de Comedie din Bucureşti găzduieşte primul festival naţional dedicat improvizaţiei. Improfest debutează cu un program artistic complex, poziţionând improvizaţia  nu doar ca un tip de spectacol, ci şi ca un fenomen cultural, o atitudine deschisă şi accesibilă publicului larg.
"Prea multă lume priveşte improvizaţia ca pe un mod de divertisment facil. De fapt, teatrul de improvizaţie poate fi mult mai mult, dacă spectatorii vin cu provocări inteligente şi sincere, iar actorii se "pun la bătaie" cu tot ceea ce au în crearea de poveşti, scene şi momente muzicale. Improvizaţia merită să fie resimţită ca un sport extrem (de amuzant)." - Monica Anastase, directorul Festivalului.
 
Timp de 7 zile, pe scena teatrului din Centrul Vechi vor avea loc spectacole susţinute de 18 trupe din oraşe precum Iaşi, Craiova, Târgu Mureş, Targovişte, Cluj şi Bucureşti, iar în deschiderea Festivalului vor juca, în reprezentaţie unică şi specială, primele 2 trupe de improvizaţie din România, antrenate în urma cu 10 ani de cunoscutul regizor de teatru Vlad Massaci, cel care a pus bazele improvizaţiei în România. "Câţi oameni au curaj să iasă pe scenă fără să ştie nimic? Improvizatorul ajunge să adore această stare de punct zero, de nimic, starea asta devine esenţa creaţiei", susţine Vlad Massaci.
 
În spectacolul de improvizaţie actorii intră pe scenă fără personaje pregătite, scenariu sau dialoguri repetate, înglobând jocul actoricesc, dramatizarea şi muzica într-un singur act. În improvizaţie trebuie să ai curaj, curiozitate şi vaste cunoştinţe pe care să fii dispus să le expui. În cadrul festivalului de improvizaţie spectatorii se vor afla în poziţia de juriu şi vor alege în primele 5 zile de spectacole cel mai bun jucător din fiecare echipă. Improfest provoacă astfel atât publicul cât şi pe cei aflaţi pe scenă, urmând ca aceştia să performeze în spectacolele de gală All Stars din weekend, jucând şi antrenâdu-se pentru prima oară în această formulă .
 
Spectacolele primei ediţii a Festivalului Naţional de Improvizaţie sunt programate între 23 şi 29 septembrie 2013 începând cu ora 19:00 şi până la ora 23:00, la Teatrul de Comedie din Bucureşti.


Biletele şi abonamentele pot fi achiziţionate prin intermediul reţelei Eventim şi la casa de bilete a Teatrului de Comedie.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus