octombrie 2013
100% Dans
Proiectul coregrafic Camera 0001 | Fabrica de vise se lansează sîmbătă 5 octombrie 2013 şi duminică 6 octombrie 2013, ora 20.00, la Centrul Naţional al Dansului Bucureşti (sala Stere Popescu), printr-un spectacol de dans.

Proiectul este un laborator interdisciplinar care implică dans, videografică şi muzică electronică într-un spectacol fără culise. CAMERA 0001 | FABRICA DE VISE a apărut în urma unui laborator de cercetare realizat de coregrafa Simona Deaconescu alături de directorul de imagine Oleg Mutu, editorul şi animatorul Codrin Iftodi, dj-ul Rolf Ono, light-designer-ul Cătălin Nicolescu şi de 5 dansatori (Răzvan Stoian, Dragoş Istvan Roşu, Irina Ştefan, Alexandra Bălăşoiu, Vlad Merariu). Proiectul se concretizează în luna octombrie prin lansarea unui spectacol de dans şi a unui dancefilm, alături de o expoziţie foto semnată Oleg Mutu.

Aşadar, pe data de 5 şi 6 octombrie 2013 la Centrul Naţional al Dansului Bucureşti, sala Stere Popescu, începând cu ora 20:00 are loc premiera spectacolului, despre care coregrafa Simona Deaconescu scrie: "Luptăm pentru fericire sau pentru ceea ce credem noi că înseamnă fericire. Uneori suntem sportivi pe un teren alunecos. Avem numere pe spate şi pe faţă, şi în cap, şi în suflet. Dansăm cu corpul tensionat,  cercetăm  forma sa alterată, radiografiem până la organe şi dincolo de organe, căutăm în memoria afectivă, colectivă şi individuală, pentru ca, în final, să găsim o cale cât mai sinceră de a ne exprima. În Camera 0001 ne permitem să fim imprevizibili. Tot ceea ce se întâmplă între noi e un conflict imens pentru că ne iubim imens. Nu vrem să impresionăm. Cea mai mare dorinţă a noastră este să reuşim să fim sinceri. Şi nu acceptăm compromisul, ne dezgolim complet. Suntem muncitori mici într-o mare fabrică de vise dar trişăm din când în când şi introducem în lotul zilnic visul nostru cel mai intim." - Simona Deaconescu, coregraf.
 
Camera 0001 | Fabrica de vise
Spectacol de dans contemporan realizat de Simona Deaconescu
Dansatori: Răzvan Stoian, Dragoş Istvan Roşu, Irina Ştefan, Alexandra Bălăşoiu, Vlad Merariu, Simona Deaconescu
Videografică: Codrin Iftodi
Muzică: Rolf Ono
Concept lumini: Cătălin Nicolescu

Centrul Naţional al Dansului Bucureşti, Sala Stere Popescu, Bd. Mărăşeşti 80-82
Intrarea: 20 lei

Pentru rezervări - [email protected] sau [email protected]
http://www.facebook.com/fabricadevise

CAMERA 0001 | FABRICA DE VISE este un proiect finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, derulat în cadrul programului curatorial Cartierul de Dans al Asociaţiei Secţia de Coregrafie.

Parteneri media: Oraşul meu, Artclue, Hipmag, Online Gallery, Liternet.ro, GingerGroup, Modernism.ro, SUB25.ro, Vice.ro, Webcultura, Webpr.ro.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus