Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Festivalul de film de animaţie anim'est 2013

Animation Worksheep lansează Project Worksheep, 3013

septembrie 2013
Încă de la începuturile sale, Anim'est şi-a propus să stimuleze şi să promoveze animaţia românească. În condiţiile în care pregătirea în domeniu este aproape inexistentă în România, Anim'est a încercat încă din 2008 să umple acest gol, prin iniţierea unei platforme educaţionale.

Animation Worksheep, workshopul de 17 zile în care tinerii animatori învaţă diferite tehnici, atât 2D cât şi 3D, elemente de storytelling şi editare şi realizează propriile scurt-metraje, o premieră în peisajul educaţional românesc a aniversat primăvara trecută cea de-a treia ediţie. După ce o mare parte dintre participanţii atelierului au început să activeze în studiouri de animaţie sau au fost selectaţi în competiţia românească a festivalului, a venit momentul să trecem la următorul pas.

Acum, la cea de-a opta ediţie a festivalului, Anim'est organizează Project Worksheep, în cadrul căruia animatorii au ocazia să-şi prezinte proiectele în faţa unor profesionişti din domeniu, cel mai bun proiect urmând să fie premiat.

"Project Worksheep este un atelier de proiecte de film de animaţie a cărui idee a apărut acum mai bine de trei ani. În 2013, cu ajutorul prietenilor noştri de la HBO România iată că reuşim în sfârşit să îi dăm viaţă. Şase proiecte de film de animaţie de scurtmetraj vor fi analizate de patru profesionişti din domeniu. Feedback-ul lor va fi extrem de util în vederea dezvoltării creative şi tehnice ale proiectelor. Aşa cum avem certitudinea că la un moment dat Animation Worksheep va deveni o şcoală, sperăm ca Project Worksheep să devină un eveniment constant, având ca scop sprijinirea co-producţiilor şi finanţărilor europene pentru filmul de animaţie românesc", a declarat Vlad Ilicevici, directorul executiv al festivalului.

Cei patru evaluatori vor avea şi misiunea de a desemna proiectul cu cel mai mare potenţial dintre cele şase.  Acesta va primi un premiu de 500 dolari, oferit de HBO România. Nu în ultimul rând, câstigătorul va beneficia de coaching constant în dezvoltarea ulterioară a scurtmetrajului, din partea echipei Anim'est.

Andreas Hykade, de origine germană, a lucrat ca animator în Londra în anii '90 şi din 2011 este profesor de animaţie la una dintre cele mai prestigioase şcoli de film din Europa, Filmakademie Baden-Wuerttemberg.

Jean-Luc Slock este fondator, producător şi regizor la studioul de animaţie Camera-etc din 1979, vicepreşedinte al ASIFA Workshop Group din 1994 până în 2000 şi a fost membru al juriului în numeroase festivaluri, printre care şi Annecy,  Anifest (Cehia) sau  Premiers Plans Angers.

Dan Panaitescu este un animator român cu experienţă bogată în animaţia 2D tradiţională, 3D şi cut-out. Din 2004 lucrează în publicitate, a fost lead animator la  Crulic, lungmetrajul în regia Ancăi Damian şi a terminat de curând animaţia pentru The Temptress, un melanj original de documentar, ficţiune şi animaţie în regia lui David Kinsella. Este de asemenea head of animation şi creative director al DSG animation & visual effects şi trainer la Animation Worksheep.

Sergiu Negulici este unul dintre cei mai prolifici animatori 3D din industria românească de advertising. A realizat grafica şi animaţia 3D pentru spoturi realizate pentru clienţi importanţi precum Ursus, Pepsi, Energy Holding, Orange România, Hollywood Multiplex.

Cele şase proiecte selectate vor fi prezentate şi susţinute în prezenţa lui Andreas Hickade, Jean-Luc Slock, Dan Panaitescu şi Sergiu Negulici. Timpul alocat fiecărui proiect este de 30 de minute.

Animatorii care doresc să participe sunt invitaţi să trimită până pe 30 septembrie 2013:
- sinopsis-ul proiectului - în limba engleză
- propuneri de artwork şi character design, eventual şi storyboard
- portofoliu
- o fotografie şi un scurt cv al aplicantului

Înscrierile se fac prin email pe adresa workshop@animest.ro. Vă rugăm să specificaţi în subiectul mailului: Project Worksheep. Nu se percepe taxă de înscriere sau de participare.

Sesiunea de pitching se va desfăşura la The Hub Bucharest (Unirii, Strada Halelor, nr 5), sâmbătă 5 octombrie 2013, între orele 17-21.

Cea de-a opta ediţie Anim'est va avea loc în perioada 4-13 octombrie 2013, la cinematografele Patria, Studio şi Elvira Popescu şi în Club Control.

Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim'est, membru al reţelei pan-europene Cartoon, este organizat de Asociaţia Este'n'est, cu sprijinul Uniunea Cineaştilor din România, Centrul Naţional al Cinematografiei, Programului Media al Uniunii Europene şi al Ogilvy.

Descarcă programul anim'est, 2013, aici..

Toate articolele despre Festivalul de film de animaţie anim'est 2013

Ţară, ţară, avem ostaşi animatori! - Competiţia românească Anim'est, 2013, Bianca Andreea Bănică
 La Anim'est 2013 binele învinge - Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit, Vlad Galer