septembrie 2013
Festivalul de film de animaţie anim'est 2013
Şi în 2013, workshop-urile de animaţie ocupă un loc important în programul Anim'est. Toţi iubitorii de animaţie (adulţi sau copii), interesaţi să afle mai multe detalii despre paşii şi tehnicile ce stau la baza realizării unui film de animaţie au la dispoziţie două ateliere.

Dacă în 2012, în prim plan a fost animaţia prin decupare (cut-out animation), anul acesta, Pixilation va fi tehnica folosită în realizarea unui scurtmetraj animat. Animation Worksheep, platforma educaţională a festivalului, a pregătit copiilor un atelier de film ce are la bază tehnica de stop motion cu plastilină.

Workshop - Pixilation
 Traineri: Frédéric Guillaume, Samuel Guillaume
 Date de desfăşurare: duminică 6 octombrie 2013 - luni 7 octombrie 2013
 Descriere: 10 cursanţi împărţiţi în 2 grupe vor avea ocazia să realizeze filme de animaţie folosind tehnica de pixilation. Creativitatea participanţilor va fi pusă la încercare de cei mai în vogă animatori elveţieni, Frédéric Guillaume şi Samuel Guillaume. Cariera lor include titluri importante precum Max & Co, prezentat la Annecy sau La nuit de l'ours, documentar animat despre animalele fără stăpân, selectat la Clermont-Ferrand 2013 şi prezent în competiţia Anim'est de scurtmetraj.
 Perioada de înscrieri: 12 septembrie - 30 septembrie 2013.

Modalitate de înscriere: Cei interesaţi să participe la workshop sunt rugaţi să trimită la adresa de e-mail [email protected] o scurtă prezentare personală şi motivele pentru care vor să participle la acest workshop. Vă rugăm sa precizaţi în subiectul mailului: Înscriere Workshop Pixilation.


Workshop Copii - Mini Worksheep
 Date de desfăşurare: luni 7 octombrie - vineri 11 octombrie 2013
 Interval orar: 17:00-19:30
 Trainer: Vasile Alboiu
 Descriere: 9 copii cu vârste între 8 şi 12 ani vor avea ocazia să creeze un scurtmetraj de animaţie, folosind plastilina. Personaje, lumi fantastice, cei mici sunt invitaţi să-şi dea frâu liber imaginaţiei şi să se lase purtaţi pe târâmul minunat al animaţiei. 

Cel care îi va iniţia pe cei mici în tainele animaţiei este Vasile Alboiu, un artist complex, care a dezvoltat, de-a lungul timpului, o serie de proiecte din domeniul digital. Membru în juriul secţiunii Videoclip & Advertising la Anim'est 2008, deţinând şi un important portofoliu în publicitate, Vasile Alboiu este artist grafic, vizual, producător, scenograf şi regizor.

În cadrul Anim'est 2011, Vasi a susţinut un workshop de animaţie pentru copii, stop-motion cu piese Lego, iar filmuleţele rezultate atunci pot fi văzute aici:


Perioada de înscrieri: 12 septembrie - 30 septembrie 2013.

Modalitate de înscriere: Cei mici trebuie să trimită fotografia unui personaj din plastilină modelat de ei pe adresa de e-mail [email protected] sau prin poştă pe adresa Asociaţia Estenest, Bd. Drumul Taberei, nr. 92, Bl. C7, Ap. 235, Sector 6, Bucureşti. Vă rugăm sa precizaţi în subiectul mailului: Înscriere Mini Worksheep.

Atelierul de film se va desfăşura la Centrul Cultural al Republicii Ungare (Str. Gina Patrichi (fostă Orlando), nr. 8). Pentru mai multe detalii despre cele două ateliere de film vă rugăm contactaţi: Adi Marineci, tel: 0729 91 91 29.

Cea de-a opta ediţie Anim'est va avea loc în perioada 4-13 octombrie 2013, la cinematografele Patria, Studio şi Elvira Popescu şi în Club Control.

Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim'est, membru al reţelei pan-europene Cartoon, este organizat de Asociaţia Este'n'est, cu sprijinul Uniunea Cineaştilor din România, Centrul Naţional al Cinematografiei, Programului Media al Uniunii Europene şi al Ogilvy.

Descarcă programul anim'est, 2013, aici..


0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus