octombrie 2013
Gala Tânărului Actor HOP 2013
Gala HOP În Pod se va desfăşura în perioada 26 octombrie-1 noiembrie 2013 În Pod la Historia (Str. Sf. Dumitru nr 3). Gala Hop în Pod înseamnă spectacole zilnice prezentate de actorii câştigători ai Galei Tânărului Actor de la Costineşti, din septembrie 2013. Spectacolele încep de la ora 21:00.

Gala HOP în Pod vine în întâmpinarea generaţiei tinere de actori şi îşi doreşte să facă posibilă întâlnirea talentelor profesioniste, aflate la început de drum, cu marele public din Capitală. Gala HOP în Pod este o iniţiativă a actorului Marius Manole, care a făcut parte din juriul Galei Tănărului Actor, acest proiect fiind susţinut de actriţa Oana Pellea, care a fost preşedintele juriului Galei Tânărului actor şi de directorul artistic al Galei, regizorul Radu Afrim.

Marius Manole despre Gala Hop în Pod: "Mi-a venit ideea de a face Gala Hop în Pod pentru că am promis acolo, la Gala Hop de la mare, că o să încercăm să facem ceva şi practic pentru oamenii ăştia, nu numai să lăsăm doar la nivel de idei şi de concept Gala Hop, care în 2013 şi-a propus să fie spectaculoasă. Am vrut cu tot dinadinsul ca şi cei din Bucureşti să vadă şi ei tot ce am văzut noi acolo la Costineşti. Pe noi ne-a bucurat foarte tare şi sper să bucure şi publicul din Bucureşti. Sunt actorii noştri tineri, foarte tineri, sunt viitorii mei colegi, şi cred că merită atenţie, ca după-aia să nu ne mai plângem că nu avem o generaţie care vine în spate şi că vai, Doamne iartă-mă, că nu mai avem actori tineri buni. Avem actori tineri buni şi chiar vă rog să veniţi să-i vedeţi la Gala Hop în Pod."

Dintre actorii tineri, care s-au remarcat la Gala Tânărului Actor 2013, vor evolua pe scena din Podul de la Historia:
Ruxandra Maniu, câştigătoare a premiului Ştefan Iordache, marele premiu al Galei, precum şi a premiului publicului, pentru rolul din Râs nervos de Christopher Durang şi personificarea Lianei Mărgineanu în rolul Kastrabanca din piesa Câtă speranţă. (mini-interviu aici)
Emőke Pál, câştigătoare a premiului pentru cea mai bună actriţă, secţiunea individual, pentru rolul din propria sa compoziţie A dragon in my mind, precum şi pentru întruchiparea actriţei Nicole Kidman. (mini-interviu aici)
Aida Avieriţei, de asemenea câştigătoare a premiului pentru cea mai bună actriţă, secţiunea individual, pentru rolul din De ce fierbe copilul în mămăligă, după Aglaja Veteranyi, precum şi pentru întruchiparea Lizei Minnelli. (mini-interviu aici)
Dumitru Georgescu, câştigător al premiului pentru cel mai bun actor, pentru rolul din propria sa compoziţie, Gabriel, precum şi pentru întruchiparea lui Elvis Presley. (mini-interviu aici)
Ioan Paraschiv, de asemenea câştigător al premiului pentru cel mai bun actor pentru A fi sau a nu fi bufon, colaj de texte după Matei Vişniec, F.M Dostoievski, A.P. Cehov şi William Shakespeare, precum şi pentru întruchiparea lui Dorel Vişan în rolul "Gardianul Dumnezeu" din filmul Cel mai iubit dintre pământeni. (mini-interviu aici)
Alexandra Caras, câştigătoare a premiului special al juriului Premiul Sică Alexandrescu, pentru Salome, după o idee de Charles M. Lee, precum şi pentru întruchiparea actriţei Marlene Dietrich. (mini-interviu aici)
Ionuţ Toader, premiul publicului pentru cel mai bun actor, pentru rolul Kalosin din O anecdotă provincială de Alexander Vampilov, precum şi pentru întruchiparea lui Rowan Atkinson. (mini-interviu aici)
Simona Arsu, câştigătoare a premiului pentru prestanţă şi rostire scenică pentru rolul Boogie din Pisica verde de Elise Wilk, precum şi pentru întruchiparea actorului Sacha Baron Cohen din filmul Borat. (mini-interviu aici)
Cristian Iorga, câştigător al premiului Teatrului Naţional Timişoara pentru Colateral Oedip de Mihai Ignat, precum şi pentru personificarea lui Rowan Atkinson. (mini-interviu aici)
Amalia Huţan, câştigătoare a premiului Amza Pellea pentru cea mai bună actriţă pentru rolul Medeea Redux în Bash. O trilogie contemporană de Neil LaBute, precum şi pentru întruchiparea actriţei Samantha Morton. (mini-interviu aici)
Octavian Costin, câştigător al premiului Amza Pellea pentru cel mai bun actor, pentru rolul Steve din Aproape de John Cariani, precum şi pentru întruchiparea lui Tom Waits. (mini-interviu aici)
Ilona Brezoianu, câştigătoare a premiului Timică, pentru rolul Rhonda în Aproape de John Cariani, precum şi pentru întruchiparea Patriciei Kaas. (mini-interviu aici)
Anghel Damian, câştigător al premiului Revistei Yorick şi premiului Festivalului Comediei româneşti festCO, pentru rolul din Bucăţi de Lia Bugnar, precum şi pentru întruchiparea actorului Tom Hanks. (mini-interviu aici)

Spectacolul Aproape va fi spectacolul de închidere a Galei Hop în Pod.
Pisica verde de Elise Wilk, spectacolul ce va deschide Gala Hop în Pod, a obţinut premiul pentru cea mai bună trupă de actori: Rareş Andrici (mini-interviu aici), Irina Antonie (mini-interviu aici), Andrei Cătălin (mini-interviu aici), Anghel Damian (mini-interviu aici), Diana Roman (mini-interviu aici), Georgiana Vişan, precum şi premiul Ziarului Metropolis şi premiul publicului la categoria cel mai bun spectacol.

Gala HOP In Pod se va desfăşura în paralel cu Festivalul Naţional de Teatru. Biletele se găsesc zilnic, între 11-21, In Pod la Historia, începând din 23 octombrie 2013. Preţul unui bilet este de 30 lei. Studenţii au o reducere de 50%. Vor fi puse în vânzare şi abonamente pentru toate serile Galei.


Pentru detalii - consultaţi pagina evenimentului.
Rezervări: 0722.626.043

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus