noiembrie 2013
Masterclassurile Control N
Asociaţia Culturală Control N lansează în luna decembrie 2013 o serie de Masterclass-uri pe film avându-i ca protagonişti pe unii dintre cei mai buni profesionişti români în domeniu. Astfel, pe 4, 11 şi 18 decembrie 2013 pasionaţii de cinema au şansa să afle secretele imaginii de film de la cel mai important director de imagine din cinema-ul românesc - Vivi Drăgan Vasile, R.S.C.

De la Moromeţii la Filantropica, de la peliculă la digital, de la primul "Motor!" la proiecţia în cinema. Combinând informaţii de bază legate de tehnica cinematografică cu elemente din istoria filmului, cele trei şedinţe de masterclass îşi propun să ofere o privire de ansamblu asupra evoluţiei imaginii de film, de la invenţia cinematografului până în era 3D.
 
Prin exemple concrete şi proiecţii ale unor secvenţe de film, se vor atinge teme precum relaţia dintre poveste şi plastica imaginii, justificarea alegerii unui anumit stil de filmare sau lucrul cu celelalte departamente implicate în realizarea unui film (regia, scenografia, machiajul, actorii).
 
Participanţii vor afla informaţii legate de munca depusă de un director de imagine înainte de filmare, pe platou şi în etapa de post-producţie şi îşi vor putea clarifica orice fel de nelămuriri, fie tehnice, fie conceptuale.

Vivi Drăgan Vasile a absolvit cursurile Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, clasa operator de film, in 1973. A predat ca profesor în cadrul aceleiaşi facultăţi între 1990 şi 1994. A semnat imaginea pentru aproape 60 de filme, producţii româneşti şi internaţionale. Printre filmele sale se numără Drumul oaselor (1980), Moromeţii (1987), Filantropica (2000), Furia (2001), Occident (2001), Nunta mută (2008), Despre oameni şi melci (2011), colaborând cu regizori precum Stere Gulea, Cristian Mungiu, Nae Caranfil, Horaţiu Mălăele, Radu Muntean sau Tudor Giurgiu. Este fondator al Fundaţiei Arte Vizuale, producător şi membru al Romanian Society of Cinematographers.
**
Prin seria de masterclass-uri care debutează în luna decembrie 2013, Asociaţia Culturală Control N îşi propune să atingă un nou nivel în educaţia cinematografică pe care încearcă să o ofere din anul 2009 şi până în prezent. Participanţii la masterclass-urile Control N vor descoperi lumea filmului din interior, faţă în faţă cu cei mai importanţi şi de succes cineaşti români ai momentului.
 
Masterclass-ul de imagine este deschis tuturor celor interesaţi de film, profesionişti sau amatori, de orice vârstă. Cele 3 întâlniri din cadrul masterclass-ului cu directorul de imagine Vivi Drăgan Vasile vor avea loc miercurea, în datele de 4, 11, 18 decembrie 2013, de la ora 19.00 la ora 21.00, la sediul Asociaţiei Culturale Control N, din str. Transilvaniei, nr. 10. Grupa masterclass-ului va fi alcătuită din minim 7 şi maxim 30 de participanţi. Costul unui pachet de 3 şedinţe este de 400 lei, plătibili până în weekend-ul premergător primei şedinţe.

Înscrierile se fac pe mail la adresa [email protected], în limita locurilor disponibile.
 
Asociaţia Culturală Control N mulţumeşte partenerilor: Şapte Seri, Cinemagia, Film Reporter, Decât O Revistă, Cinefan, Liternet, Blogul lu' otravă, Bazavan.ro, All Hollow, CinemaRX, Cărtureşti.
 
Vizitaţi www.controln.ro sau https://www.facebook.com/controlN

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus